Succes voor het Dun Hong WFJJC team

DSC_0020Zondag 18 oktober 2015 stond de 2e ronde van de West Friese Jeugd Judo Competitie (WFJJC) op het programma.

Om 08.00 uur (ja, u leest het goed, het was inderdaad behoorlijk vroeg op voor een zondagochtend) verzamelde een select gezelschap judoka’s + aanhang zich in de Dojo van Dun Hong, vanwaar uit we zouden vertrekken naar Judo Ryu Kensui gelegen te Uithoorn in ?????????? Brabant ??????????
Nou ben ik topografisch niet zo heel goed onderlegd, maar het was zooooooooo lang rijden dat het leek alsof we in Brabant waren beland.
Maar goed, rond 10.00uur mochten de judoka’s van Dun Hong proberen om –na het echec van het Nederlands voetbal elftal- weer wat vreugde in de harten van de sportliefhebbers te brengen.
Dit moest gebeuren onder de bezielende leiding van de uitgeslapen coach Igor (na een klein schoonheidsslaapje in de auto) en zijn persoonlijke assistente Chantal.
Uiteraard was Kees ook weer van de partij om zijn scheidsrechterlijke kunsten te vertonen.

Eenmaal bij het sportcomplex aangekomen werden onze verwachtingen steeds groter en groter en groter en groter en groter en groter.
Het was een pracht van een gebouw met een zwembad, sauna’s, een zaalvoetbalveld, een basketbalveld, squashbanen, fitnessruimte, ballenbak, kinderopvang, enz.

De judozaal was helemaal achterin, maar aan het gebouw te zien moest deze wel gigantisch zijn…………………nou, dat viel een klein beetje tegen.
Het bleek uiteindelijk een heel lief, klein, schattig en vooral heel knus zaaltje te zijn.
Nadat iedereen zijn of haar plekje in de zaal had gevonden, begon het team van Dun Hong aan de warming-up.
Het team bestond deze keer uit dezelfde judoka’s als tijdens de eerste ronde, maar deze keer hadden we ook nog een geheim wapen toe gevoegd.
Tijdens de eerste ronde miste wij namelijk een judoka die in de categorie -50kg of -55kg uit kon en wilde komen en daar hebben wij toen een landelijk sollicitatieprocedure voor uitgeschreven.
U wilt niet weten hoeveel reacties en aanmeldingen wij hiervoor hebben ontvangen en na een streng selectiebeleid met vele moeilijke en zware afwegingen, is uiteindelijk de keuze gevallen op niemand minder dan het zonnestraaltje van Dun Hong: Nick.
Helaas moeten we hierbij mededelen dat de vacature bij dezen dus niet meer vacant is, maar iedereen hartelijk bedankt voor uw aanmelding en we zullen u zeker in de gaten houden.
Uuuuuuuuhm, nou dat was zo’n beetje de intro van dit verslag, laten we maar snel beginnen met de eerste ronde van deze tweede ronde.

Dit is nogal logisch, want je kunt nou eenmaal niet beginnen met de derde ronde van deze tweede ronde, omdat je eerste met de eerste ronde van deze tweede ronde moet beginnen, gevolgd door de tweede ronde van deze tweede ronde en daarna kun je pas de derde ronde van deze tweede ronde afwerken.
Snapt u het nog?
DSC_0016


In de eerste ronde van de tweede ronde mocht Dun Hong (houder van de 3e plek in het klassement) het opnemen tegen Hajime (nr. 4 v/h klassement).

 Nafissa mocht in de -27kg het spits afbijten en ze begon alsof ze snel weer naar huis wou.
In rap tempo trok ze haar tegenstander over de mat en scoorde ze 2 keer een Yuko.
Haar tegenstander vond dit niet prettig en werd een beetje boos.
Hij wist Nafissa naar de grond te werken en haar in de houdgreep te krijgen, waar ze niet meer uit kwam (tenminste, wel nadat de scheidsrechter de partij had “afgefloten”, anders zouden ze misschien nu nog op de mat liggen). Helaas verlies dus voor Nafissa.

In de -30kg was het Jayde die haar kunsten mocht vertonen.
Enthousiast als ze is begon ze lekker aan de wedstrijd, maar helaas voor alles en iedereen die Dun Hong een warm hart toe draagt, kwam Jayde in een houdgreep terecht en ook zij kwam hier pas uit na de “Mate” van de scheidsrechter.

Dan moest Sterre het maar doen in haar categorie -34kg.
Ook Sterre begon haar partij met volle overgave, ze knalde er werkelijk in !
Helaas kwam ze al vrij snel in een houdgreep terecht, maar als een soort van slangenmens wist zij zich hier uit weer te bevrijden en dus was daar de herkansing voor haar.
Helaas verliep het na deze herkansing bijna het zelfde als voor deze herkansing en zo kwam ze na deze herkansing weer in een houdgreep terecht en deze keer wist ze niet meer uit de greep van haar tegenstander te komen en dus was daar de derde winst voor Hajime.

Voor de volgende partij moest ik heel goed opletten, want die kon wel eens snel voorbij zijn. Nou kijk dat bedoel ik dus, in de categorie -38kg staat Jamie en hij is zo’n figuur die het een simpele schrijver als ik nogal moeilijk maakt. Er valt over Jamie weinig te schrijven als hij zijn partij binnen 10 seconden wint en dat gebeurde dus ook. In rap tempo wist hij zijn tegenstander op de rug te werpen en dus waren daar de eerste matchpunten voor Dun Hong.

In de -42kg was Raphael de volgende die mocht aantreden.
Hij had het best zwaar in zijn partij, maar door middel van zijn stevige inzet wist hij zijn tegenstander toch naar de grond te krijgen en hem vervolgens ook nog eens in een houdgreep te nemen. Dit hield hij de volle 20 seconden vol en dus was daar de winst voor “Raffie”.

In de -46kg was ook deze keer Tim geposteerd. Tim deed het zeker niet slecht en had zijn tegenstander bijna aan het wankelen, maar door de welbekende reden wist hij de partij niet te winnen. Hij kwam gewoon wat kracht en vooral kilo’s te kort om deze partij tot winst te promoveren.

In de -50kg was Owen weer oppermachtig in zijn partij. Net als in de eerste ronde behield hij telkens weer de rust en het overzicht en met goed technisch judo wist hij tot 2x toe een Waza-ari te scoren en zoals we allemaal weten, 2 x waza-ari = Ippon = winst.

In de -55kg mocht ons geheime wapen Nick aantreden. Nick heeft het zelfde “probleem” als Tim, maar dit weerhield hem er niet van om toch de mat op te stappen. Onder het mom van “JE KAN HOOGUIT WINNEN” (wijze woorden van een wijs mens = Anneke van Drimmelen), betrad Nick de mat en daar eiste hij gelijk de winst op doordat er geen tegenstander voor hem was.

In de -60kg mocht Quinn proberen om het winnende punt voor Dun Hong te scoren en dit zou geen enkel probleem worden voor hem.

Zijn tegenstandster bleek namelijk een beginnend judoka te zijn (witte band met gele slip) en deze had eigenlijk geen zin om tegen Quinn te judoën. Nadat Quinn belooft had om voorzichtig te judoën, werd toch begonnen aan de partij en Quinn hield netjes woord. Hij liet het meisje een beetje judoën en hij liet zich zelfs een beetje gooien met een Yuko als gevolg. Daarna vond Quinn het wel welletjes en heel beheerst vleide hij het meisje naar de grond en nam haar heel teder in een houdgreep en deze hield hij 20 seconden vast. En dus was daar de winst voor Quinn en voor Dun Hong.

Hajime 8 matchpunten en 21 judopunten
Dun Hong 10 matchpunten en 51 judopunten

In de tweede ronde mocht Dun Hong het opnemen tegen de nr.5 van de ranglijst Hikiwake.

In de -27kg nam Nafissa wraak na haar verliespartij in de eerste ronde van de tweede ronde. Het jochie waar ze nu tegen moest kon er helemaal niets aan doen dat Nafissa haar eerste partij had verloren, maar daar had Nafissa geen boodschap aan. Het jochie werd alle kanten opgesleurd en is waarschijnlijk nu nog opzoek naar zijn armen welke bijna door Nafissa van zijn romp werd gescheiden. Door 2 keer een Yuko te scoren wist zij vrij eenvoudig haar partij te winnen.

In de -30kg mocht Jayde het vervolgens opnemen tegen een judoka die eigenlijk te oud voor deze categorie is en dus buiten mededinging mee deed. Hoe de wedstrijd ook zou verlopen, de punten zouden hoe dan ook voor Jayde zijn.
De partij zelf duurde niet zo heel erg lang, doordat Jayde hardhandig door deze oudere judoka tegen de grond werd gewerkt. Opzich niet zo heel netjes van deze tegenstander, maar de punten waren lekker wel voor Jayde……………lekker puh !!!!!!

En vervolgens mocht Sterre weer aantreden in haar klasse -34kg.
Deze keer moest en zou Sterre haar partij winnen en dit straalde zij dan ook echt uit.
Je zag haar tegenstander zelfs een beetje bang naar haar kijken!
Sterre ging weer goed van start, maar kon haar partij helaas niet tot een goed einde brengen. Ze kwam –net als in haar eerste partij- in een houdgreep terecht, waar ze niet meer binnen de tijd uit kwam.

En toen was het eindelijk zover, eindelijk kunnen we eens wat schrijven over de partij van Jamie in zijn klasse -38kg. Deze partij duurde zowaar wat langer dan de gebruikelijke 10 a 15 seconden. Niet dat Jamie het echt moeilijk had in deze partij, maar hij moest er wel iets meer moeite voor doen. In plaats van de gebruikelijke Ippon-score voor hem, scoorde hij nu een “magere” Yuko. Daarna ging hij gelijk door naar een houdgreep waarbij hij de knieën van zijn tegenstander zowat in de neusgaten van deze zelfde tegenstander propte en zo wist hij alsnog de winst ruim binnen de tijd te pakken.

Raphael mocht het vervolgens wederom proberen in de -42kg klasse. Deze partij verliep wat moeizamer dan zijn eerste partij en hij liep dan ook al snel tegen een Waza-ari aan.
In zijn jacht op de gelijkmaker of volle winst, liep hij vervolgens weer tegen een Waza-ari aan en dit betekende dus einde partij voor Raphael.

En toen was het weer de beurt aan Tim in de klasse -46kg. Ondergetekende schreef in het volgende verslag al dat Tim deze competitie tenminste 1 partij in deze gewichtsklasse zou gaan winnen en ik voelde aan mijn water dat dit wel eens DIE partij kon gaan worden. Totaal zonder angst en zonder zenuwen betrad Tim de mat en ja hoor, ik kreeg gelijk. In no-time stapte Tim als winnaar van de mat………….super goed gedaan Tim. Uiteraard gaan we hier niet vertellen dat je geen tegenstander had deze ronde, want dat haalt de glans een beetje van mijn vooruit ziende voorspelling af.

In de -50kg mocht Nick proberen ook zijn tweede partij tot winst te prolongeren. Met het nodige zelfvertrouwen –op gedaan in zijn eerste partij- betrad hij met veel bravoure de mat. Hij deed het hartstikke goed en stond echt als een huis, maar door 1 klein onoplettendheidje ging hij toch naar de grond met een Yuko en een houdgreep als gevolg. Hij probeerde nog van alles om er uit te komen, maar het mocht helaas niet zo zijn.

In de -55kg mocht Owen deze keer aantreden en ook deze keer stond hij weer als een beest te judoën. Wederom deed hij het weer heel cooltjes aan en hij observeerde zijn tegenstander als een ware prof. Door 2 keer een Waza-ari te scoren wist hij deze partij gemakkelijk naar zich toe te trekken.

Het laatste woord was weer voor Quinn in zijn klasse -60kg. Eerlijk is eerlijk, dit was gewoon de mooiste partij van de dag. Door middel van een Sutemi (ja, ja, eindelijk een worp die ik herken) wist hij een Waza-ari te scoren, gevolgd door een houdgreep en deze werd weer gevolgd door een prachtige verwurging waarbij zijn tegenstander wel moest afkloppen.

De uiteindelijke einduitslag voor deze ronde was 12-6 in het voordeel van Dun Hong,

Hikiwake 6 matchpunten en 30 judopunten
Dun Hong 12 matchpunten en 55 judopunten

DSC_0021

In de derde ronde van de tweede ronde was het Dun Hong tegen de gastclub van vandaag: Judo Ryu Kensui (nr. 2 uit het klassement).

In de -27kg was het Jayde die aan mocht treden. In deze partij werd er weinig gescoord……….of beter gezegd: helemaal niet. Haar tegenstander deed vrij weinig en het was Jayde die constant de aanval zocht. Bijna scoorde ze met een beenworp, maar haar tegenstander kwam op zijn buik te liggen en zo was er geen score. Toen de tijd voorbij was, was Jayde overduidelijk de betere van de twee en dat vond de scheidsrechter gelukkig ook. Jayde werd als winnaar aangewezen en daar was ze overduidelijk blij mee……en terecht !

Vervolgens was het weer Nafissa die in de -30kg aan de bak mocht. Ook hier probeerde zij haar tegenstander lichtelijk uit elkaar te trekken, maar dit leverde nog geen punten op. Door goed te luisteren naar de aanwijzingen van coach Igor, wist zij door middel van een beenworp een Yuko te scoren en dus was de overwinning nabij. Maar helaas wist haar tegenstander hierna een volle Ippon te scoren en dus ging de winst toch naar haar tegenstander.

Vervolgens was de beurt weer aan Sterre (-34kg). Weer ging ze geweldig en met veel enthousiasme van start en ze probeerde echt van alles. Maar helaas ging het ook deze keer niet helemaal goed, want ze kreeg al snel een Waza-ari tegen en nog veel “erger”, ze kwam ook in een houdgreep terecht. Helaas wist ze hier niet meer op tijd uit te komen, maar 1 ding is zeker: een winst partij voor Sterre komt steeds dichterbij.

Jamie (in de -38kg klasse) vond het blijkbaar wel prettig dat hij in zijn vorige partij wat langer heeft gejudood en dat wou hij blijkbaar deze partij ook wel doen. Maar uiteraard moet die “onzin” niet al te lang duren en dus besloot hij om na een halve minuut zijn tegenstander door de mat heen te smijten met een Ippon als gevolg. Wel fijn voor de supporters dat we nu eens wat langer van hem mogen genieten.

In de -42kg mocht Raphael proberen om zijn tweede winstpartij van de dag te pakken. Het verlies in de tweede ronde van de tweede ronde zat hem blijkbaar niet lekker en na een minuutje judo besloot hij dat het genoeg was geweest. Met een Waza-ari gevolgd door een houdgreep wist hij de partij te winnen.

In de partij van Tim in de -46kg was Tim zeker niet de mindere judoka, alleen dat verrekte lengte- en gewichtsverschil werkt hem erg tegen. Hij kreeg eerst een Yuko tegen, waarna hij een houdgreep mooi af hield. Hierna kreeg hij weer een Yuko tegen en deze keer wist hij de houdgreep niet af te houden en dus was daar het verlies voor Tim.

In de -50kg had Owen het in zijn laatste partij van de dag zeer lastig. Hij was zeker de betere van de 2, alleen zijn tegenstander wou niet echt mee werken. Deze kreeg dan ook een shido voor het constant ontwijken van het gevecht. Owen probeerde er op een gegeven moment nog een Sutemi uit te gooien, maar deze mislukte en hierna moest Owen nog de nodige moeite te doen om uit een houdgreep te blijven. De tijd tikte ondertussen door en uiteindelijk wist Owen de partij knap uit te judoën en won hij de partij op een Shido.

In de -55kg was het Nick die al vrij snel een keiharde Ippon tegen kreeg waarbij zijn tegenstander behoorlijk hard op hem viel (met een elleboog in de maag van Nick). Dit kwam even behoorlijk hard aan bij Nick en hij moest de pijn dan ook even weg puffen alsof het een bevalling betrof. Maar stoer als hij is, stond hij weer op; Gaf hij zijn tegenstander netjes een hand en verliet de mat.

Ook nu was het laatste woord weer aan Quinn in zijn partij in de -60kg. Deze partij was vrij snel voorbij doordat Quinn een volle Ippon scoorde en dus valt er eigenlijk weinig over deze partij te vertellen.
Je kan eventueel alleen nog zeggen dat door onder andere zijn winst, Dun Hong ook zijn derde ronde van deze tweede ronde wist te winnen.

Dun Hong 10 matchpunten en 32 judopunten
Judo Ryu Kensui 8 matchpunten en 40 judopunten

Jeetje, hoe goed is dit zeg?
Dun Hong wist gewoon alle drie de ronden te winnen en zoals te zien is in het onderstaande klassement staan ze nu gewoon heel knap tweede.

19-10-2015 09-54-54

Dat is toch gewoon kei-goed gedaan ? Of zoals onze Belgische vrienden zeggen “Amai, dat is toch gewoon kei-goed gedaan?

Een oplettende supporter van Dun Hong (lees: Ronald Dalmeijer) wist zelfs te melden dat deze kanjers van Dun Hong nu al meer competitiepunten hebben na 2 ronden, dan vorig jaar in het gehele seizoen. Toen waren het er uiteindelijk 8 na 16 wedstrijden en nu zijn het er al 10 na 6 wedstrijden.

19-10-2015 10-01-33Wie weet waar dit gaat eindigen…………. Ik ben zeer benieuwd.
Ach we zullen het wel zien, eerst maar op naar de volgende ronde op 29 november 2015 te Broek op Langedijk.
Hopelijk komt u dan ook supporteren als we dan op bezoek gaan bij Yamagutchi.

Hopelijk tot dan !

Uw razende reporter.

 

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws, WFJJC met de tags , , . Bookmark de permalink.