Verslag 3e Wieringer Vikingtoernooi

Viking2Op zaterdag 19 maart 2016 was er alweer de derde editie van het Wieringer Vikingtoernooi in Hippolytushoef en hiervoor hadden 15 judoka’s van Dun Hong zich ingeschreven.

Door verschillende oorzaken konden 4 judoka’s niet in actie komen deze dag en dus bleven er 11 judoka’s over die hun kunsten mochten gaan vertonen.

In het eerste blok van deze dag mochten Nick Bruyn, Kevin Frijhof, Nafissa Shaibou en Thijs Bregman de mat betreden.

Nick en Kevin zaten in de zelfde poule en dit bleek een poule met allemaal fysiek sterke judoka’s te zijn.

Kevin wist zijn eerste partij vrij gemakkelijk te winnen door snel een Ippon te scoren en ook Nick begon heel sterk door een Wazari te scoren en ging gelijk door naar een houdgreep. Helaas voor Nick wist zijn tegenstander de houdgreep over te nemen en hier wist hij niet meer uit te komen.

De tweede partij van Kevin verliep iets minder soepel als zijn eerste partij.
Hij liep al snel tegen een Yuko aan en even later ook tegen een Wazari, gevolgd door een houdgreep. Tijdens deze houdgreep kreeg Kevin een flinke beuk op zijn neus, waardoor hij genoodzaakt was om af te tikken. Nick stond vervolgens in zijn tweede partij lekker te judoën, maar beide judoka’s wisten geen punten te scoren en dus kwam het aan op een scheidsrechterbeslissing. Helaas voor Nick werd zijn tegenstander als winnaar aangewezen.

De derde partij van Kevin verliep weer als “vanouds” en met een Yuko gevolgd door een houdgreep wist hij zijn partij te winnen.

Nick had het in zijn partij een stukje zwaarder. Hij kwam al snel in een houdgreep terecht en ook Nick moest hier aftikken.

Vervolgens mochten Nick en Kevin tegen elkaar en waar ze normaal gesproken behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn, was het deze keer behoorlijk snel voorbij. Kevin wist een Yuko te scoren, gevolgd door een houdgreep en dus was daar de winst voor Kevin. Vervolgens bleek dat Kevin met twee andere op een gedeelde 1e plek was geëindigd en dus mocht hij nog twee extra partijen judoën om te bepalen wie er eerste, tweede en derde zou gaan worden. Zijn eerste partij verloor hij doordat hij in een houdgreep terecht kwam, maar in de tweede partij liet hij weer goed judo zien. Beide judoka’s wisten geen punten te scoren en dus kwam het hier aan op scheidsrechterbeslissing.

v1

 

 

Overduidelijk was dat Kevin de bovenliggende partij was en hij werd dan ook als winnaar aangewezen. Zo eindigde Kevin dus als 2e en Nick op een gedeelde 4e plaats.

 

Op de andere mat mochten Nafissa en Thijs laten zien wat zij in hun mars hadden.
De eerste partij van Nafissa was voorbij voordat we het doorhadden. Binnen de kortste keren wist Nafissa haar tegenstander naar de grond te “smijten” en met een houdgreep wist zij de partij tot winst om te zetten.

Thijs deed het in zijn eerste partij ook bijzonder goed en –met de nodige aanwijzingen van neef Quinn- wist hij een mooie Ippon te scoren.

De tweede partij van Nafissa verliep nog sneller dan haar eerste partij. Heel snel had zij haar tegenstander alweer in een houdgreep liggen en zo won zij haar partij wederom zeer gemakkelijk.

Ook Thijs was in zijn tweede partij weer oppermachtig en ook hij had zijn tegenstander binnen de kortste keren in een rotsvaste houdgreep en dus was daar winst nummer 2.

Nafissa vond haar vorige partijen waarschijnlijk toch iets te lang duren (gemiddeld 10sec.) en daar wou ze in haar derde partij verandering in brengen. Met een prachtige Harai goshi (dit werd mij ingefluisterd door Tim) wist zij meteen aan het begin van haar partij een Ippon te scoren en dus was daar de winst.

In de derde partij van Thijs was hij misschien een beetje overmoedig geworden doordat hij zijn eerdere partijen zo gemakkelijk had gewonnen en dit ging een beetje ten koste van het goede judo. Al vrij snel kreeg hij een Ippon tegen te verwerken en dus verloor hij deze partij.

Nafissa was ondertussen eigenlijk al klaar in haar poule, maar de toernooileiding besloot om haar nog een keer te laten judoën, alleen nu tegen een iets zwaardere tegenstander. Dit was buiten mededinging en alleen om Nafissa ook nog even een wat zwaardere partij te laten judoën……………………….dachten ze. De partij duurde dan wel wat langer dan haar eerste drie partijen, maar uiteindelijk wist ze deze partij vrij gemakkelijk te winnen met een houdgreep.

Thijs mocht in zijn laatste partij laten zien dat zijn vorige verliespartij een “foutje” was en dit deed hij dan ook op een overtuigende manier.
Hij wist al snel een Wazari te scoren, gevolgd door een houdgreep.
Helaas kon hij deze houdgreep niet vasthouden en mochten ze weer verder judoën.
Met een prachtig uitgevoerde Tani otoshi (wederom ingefluisterd door Tim) wist hij wederom een Wazari te scoren en wist hij zijn partij dus te winnen.

V2

V3

 

 

 

Zo was er dus een prachtige eerste plaats voor Nafissa en een net zo’n prachtige tweede plaats voor Thijs.

In het derde blok (in blok 2 waren geen judoka’s van Dun Hong aanwezig) was het de beurt aan broer en zus  Ruben en Myrthe Renes.

Myrthe was voorafgaand aan de wedstrijden een beetje nerveus, maar al snel bleek dat nergens voor nodig. In haar eerste partij was ze veruit de betere en wist zij een Wazari te scoren, gevolgd door een houdgreep die ze gemakkelijk vast kon houden en dus was daar de winst voor Myrthe.

Op de andere mat mocht ook Ruben aan de bak en die had het wat zwaarder. Al snel liep hij tegen een Ippon op en dat betekend dus automatisch einde partij.

In haar tweede partij werd al snel duidelijk dat er maar 1 recht had op de winst en dat was Myrthe. Met een Yuko en een houdgreep wist ze ook deze partij gemakkelijk te winnen en je zag het zelfvertrouwen bij haar stijgen.

Ook in de tweede partij van Ruben had hij het zwaar en hij liep dan ook tegen een Wazari aan.

Maar Ruben had blijkbaar geen zin om twee partijen achter elkaar te verliezen en dus besloot hij zijn tegenstander in de houdgreep te nemen en deze vervolgens niet meer los te laten. En zo had ook Ruben zijn eerste partij gewonnen.

Vervolgens mocht Myrthe het opnemen tegen de andere “blauwe bander” in haar poule.
Al snel bleek dat deze tegenstander een maatje te groot was voor Myrthe en na een Yuko tegen kwam ze in een houdgreep te liggen en verloor ze zo haar partij.

Ondertussen was ook Ruben aan zijn derde partij begonnen en deze was behoorlijk snel voorbij. Nog voordat ik mijn pen op het papier kon zetten, verloor Ruben zijn partij met een Ippon tegen.

V4Myrthe mocht nog een partij extra judoën op mat 1 en dit was tegen dezelfde tegenstander als waar ze eerder van had verloren. Deze partij verliep bijna hetzelfde als die eerdere verliespartij, ook hier kwam ze al snel in een houdgreep terecht en hierdoor verloor ze ook deze partij. Maar uiteindelijk wist ze wel op een mooie 2e plaats te eindigen.

 

V5Ruben mocht vervolgens nog twee keer de mat op. In zijn vierde partij wist hij met een mooie beenworp een Ippon te scoren en dus ook de winst te pakken. In zijn laatste partij probeerde Ruben zijn tegenstander bang te maken of af te leiden met een aantal schijnbewegingen, maar zijn tegenstander bleek niet onder de indruk te zijn. Ruben kreeg twee keer een Yuko tegen en wist uiteindelijk zelf geen punten te scoren. Maar met leuk judo wist hij uiteindelijk wel de 3e plaats te veroveren.

In blok 4 was het de beurt aan Brent Terschegget en deze kreeg te  maken met een enorme luxe. Naast ondergetekende en Tim, schoof ook Susan aan om hem te komen ondersteunen.
In zijn eerste partij had Brent het meteen vrij zwaar en kreeg hij al snel een Wazari tegen. Vervolgens kwam daar nog eens een Yuko overheen, gevolgd door een houdgreep. Helaas eindigde hij in deze partij dus als tweede. In zijn tweede partij toonde hij aan over de nodige wilskracht te beschikken en deed hij meer dan zijn best. Helaas was zijn tegenstander een maatje te groot en deze wist Brent dan ook met een Wazari naar de grond te krijgen en zo kwam hij weer in een houdgreep te liggen.

En ook in deze tweede partij eindigde Brent dus als tweede.

V6
Zijn derde partij wist Brent helemaal uit te judoën, maar helaas met een Wazari en een Yuko tegen, verloor hij ook deze partij. In zijn vierde en laatste partij liep hij al snel tegen een Ippon aan en zo eindigde hij in al zijn partijen telkens als tweede en dit leverde hem een uiteindelijke 4 plek op.

 

In het 5e en laatste blok mochten er weer vier judoka’s van Dun Hong de mat betreden, te weten: Yara Hocque, Irene van Drimmelen, Jayde Smit en Jemayro Roelofs.

Gelukkig kwam Owen tijdens dit blok ook nog het team van coaches versterken, zodat we iedereen van de eventuele nodige adviezen konden voorzien.

In de eerste partij van Yara ging het lange tijd gelijk op en geen van beide judoka’s wisten een punt te scoren en dus moest de scheidsrechter een winnaar aanwijzen. Er was eigenlijk geen twijfel mogelijk, want Yara was veruit de meest aanvallende judoka deze partij en dus was daar de winst voor haar.

In haar tweede partij was ze helemaal de betere van de twee en wist ze al snel een Yuko te scoren, gevolgd door een houdgreep welke ze niet meer los liet. In haar derde partij was de tegenstander weer ietsjes sterker en liep ze tegen een Wazari aan en deze keer kwam zij in een houdgreep terecht. Helaas verloor ze hierdoor haar partij.
In haar vierde een laatste partij liet Yara zien dat zij toch echt super goed kan judoën en al snel had zij haar tegenstander in een houdgreep. V7
Deze houdgreep kon ze blijkbaar moeiteloos vast houden, want tussendoor had ze nog even tijd om even vriendelijk te lachen naar haar supporters. In eerste instantie dachten we dat Yara dus 2e zou zijn geworden, maar later bleek dus dat ze samen met 2 andere judoka’s op de 1e plaats te zijn geëindigd (alle drie hadden 1 partij verloren) en dus werd er gekeken naar de judopunten van deze drie.

Helaas had Yara de minste judopunten van deze drie en dus eindigde zij op de 3e plaats……………….maar wel met een gouden randje !

Jayde had het ondertussen in haar eerste partij behoorlijk zwaar.
Ze kwam tegen een fysiek wat sterkere tegenstander achter met een Wazari en deze werd gevolgd door een Yuko. Ze wist de partij wel uit te judoen, maar helaas verloor ze deze wel.
In haar tweede partij was het Jayde die de bovenliggende partij was en ze wist dan ook een Wazari te scoren. Als een ervaren prof judode ze de partij uit en wist zij haar eerste partij te winnen.
In haar derde partij verliep het weer wat zwaarder en kreeg ze een Wazari tegen en mocht ze ook nog eens proberen om uit de daarop volgende houdgreep te komen. Dit lukte haar bijna, maar helaas niet helemaal en dus verloor ze deze partij.
In haar vierde partij ging het lange tijd gelijk op, maar verloor zij op een gegeven moment haar evenwicht en viel op haar kont. Niks aan de hand zou je zeggen, gewoon weer opstaan en doorgaan!

V8Maar tot grote verbazing van iedereen gaf de scheidsrechter een Ippon aan haar tegenstander en dus verloor ze deze partij.

 

Maar uiteindelijk leverde haar 4 partijen toch een mooie en verdiende 3e plek op.

 

Jemayro mocht het in zijn poule opnemen tegen vier tegenstanders die allen een kop groter waren en het zou dus wel eens zwaar voor hem kunnen worden. Maar in zijn eerste partij liet hij zien dat ze hem niet mochten onderschatten en wist hij een Yuko te scoren gevolgd door een houdgreep en zo wist hij zijn partij te winnen.
In zijn tweede partij was hij iets te enthousiast en vloog hij op zijn tegenstander af, deze tegenstander nam de aanval vervolgens knap over en met een Uchi mata smeet hij Jemayro behoorlijk hard naar de grond en scoorde hij een Ippon.
Zijn derde partij was voor Jemayro wederom een zware pot. Hij liep al snel tegen een Yuko op en kwam ook nog eens in een houdgreep terecht. Hij wist hier niet meer uit te komen en dus verloor hij deze partij.

V9
Zijn vierde en laatste partij wist hij helemaal uit te judoën en hierin was hij echt niet minder dan zijn tegenstander. Helaas voor hem wist zijn tegenstander tussendoor nog wel een Yuko te scoren en de ging de winst naar de tegenstander.

Maar dit alles leverde Jemayro wel een mooie 3e plek op.

Tenslotte hadden we uiteraard ook nog Irene in ons midden.

Al snel bleek dat zij in een toch wel heel erg zware poule zat, met een aantal judoka’s die een paar “collega’s” van haar geregeld tegenkomen tijdens de grotere toernooien. Maar Irene kan natuurlijk zelf ook wel een aardig potje judoën en dit liet zij in al haar partijen dan ook duidelijk zien.
In haar eerste partij wist zij al snel een Yuko te scoren en ging ze vol voor de winst. Helaas probeerde haar tegenstander met een Tani otoshi een punt te scoren en hierdoor viel Irene op haar kont. Tot ieders verbazing gaf de scheidsrechter ook hier een Ippon voor en zo verloor ze haar eerste partij.
In haar tweede wedstrijd wist haar tegenstander 2x een Yuko en 1x een Wazari te scoren en kwam Irene in een houdgreep terecht.

In de derde partij van Irene kreeg ze op een gegeven moment een Yuko tegen en kwam ze ook nog eens in een houdgreep terecht en zo verloor ze ook deze partij.

In haar vierde partij stond ze wederom heel goed te judoën en scoorde ze een Yuko, maar helaas wist ze deze voorsprong niet vast te houden. Haar tegenstander wist een Wazari te scoren, gevolgd door een houdgreep waar Irene niet meer uit wist te komen.

V10

 

Zo wist Irene dus geen wedstrijden te winnen, maar dit was absoluut geen schande aangezien ze in een loodzware poule zat.

 

 

 

Het 3e Vikingtoernooi was al met al weer een leuk en gezellig judotoernooi, waarbij alle judoka’s van Dun Hong het super goed gedaan hebben.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.