2 Prijzen op het 37e bloembollen toernooi van De Uitkomst

Op het 37e bloembollen toernooi georganiseerd door judo vereniging De Uitkomst zijn 2 judoka’s van H.A.B.C Dun Hong in de prijzen gevallen.Naomi De Graaff werd hier 1ste en Jamie Pitstra werd 3de.

In het ochtend programma moesten 6 judoka’s van H.A.B.C Dun Hong aan de bak.

SONY DSC

De eerste 2 waren Jamie Pitstra en Roan Bais. Jamie Pitstra wist door de ene na de andere mooie worp snel maar liefst 7 wedstrijden te winnen waarvan zelfs één in 5 seconden. De 8ste wedstrijd was de tegenstander super alert en Jamie werd overdonderd en kon zelf nu in 5 seconde een punt tegen verwachten. Zijn 9de en laatste wedstrijd wist hij weer zeer mooi af te sluiten met een Harai Goshi en werd hierbij 3de.

SONY DSC

Roan Bais had ook een vliegende start. Na 4 gewonnen wedstrijden werd hij 1ste van zijn poule en mocht door na de kruisfinale. Hier moest hij tegen de uiteindelijk nummer 1 en wist helaas hier niet van te winnen. Roan herpakte zich goed door een Tanio Toshi te maken en met een Wazari te winnen. Zijn laatste wedstrijd verloor hij helaas en viel hij net buiten de prijzen.

Daarna was het de beurt aan Kevin Frijhof, Romy Straatman, Tim de Boer en Jayde Navis.SONY DSC

Kevin Frijhof had een hele zware poule en moest allemaal tegen groene en blauwe banders deze waren helaas stuk voor stuk iets sterker en Kevin wist helaas deze jongens niet te verslaan en pakte daardoor helaas geen prijs.
Romy Straatman begon lekker maar had meteen een zware tegenstander waar ze gelijk mee opging maar helaas was deze meid iets te sterk. Haar volgende 2 wedstrijden wist ze allebei te winnen met een houdgreep. De laatste wedstrijd moest ze strijden tegen de nummer 1 maar helaas was deze iets sterker en werd Romy 3de van haar poule maar omdat het zo’n grote poule was gingen alleen de nummers 1 en 2 door dus viel ze er net buiten.

Hetzelfde gold voor Jayde die zat ook in een hele grote poule waar allemaal samenvoegingen waren. Jayde deed erg goed haar best maar al die jongens waren iets sterker en Jayde moest zelfs even bij de EHBO langs omdat ze verkeerd op haar rug viel. Toch wilde ze heel graag alles uit draaien en dat heeft ze ook super gedaan.

SONY DSCTim begon heerlijk pittig en pakte meteen zijn tegenstander aan maar helaas kwamen ze beiden niet tot score maar de scheidsrechter vond dat Tim net iets meer zijn best deed en wees Tim als winnaar aan. Zijn 2de pot wist Tim weer te winnen met een Yuko en draaide deze wedstrijd weer uit super! De volgende 2 partijen waren helaas net iets te zwaar en werd Tim ook 3de in zijn poule maar door de enorme opkomst waren ook hier meer poules dus ook weer een samenvoeging en daardoor helaas geen kruisfinales voor Tim.

In de middag was het de beurt voor Tim Nottelman, Naomi de Graaff en Sven Wijngaarden.

SONY DSCTim Nottelman die al de hele week een beetje ziek is geweest was toch even gekomen om nog een paar lekkere wedstrijden te spelen. Tim moest 3 wedstrijden draaien de 1ste wedstrijd ging gelijk op en helaas scoorde zijn tegenstander een Yuko en verloor hij deze wedstrijd. De andere 2 die erna kwamen stond hij ook lekker te draaien alleen helaas kon hij deze niet winnend afsluiten.

Naomi de Graaf had toch besloten om mee te doen in plaats van een ander toernooi in Friesland. Naomi stond met een grote glimlach te draaien en kreeg bij de 1ste 2 wedstrijden een opdracht mee zodat het voor haar zelf wat moeilijker werd en ze slaagde ze wist deze 2 winnend af te sluiten de 3de pot had ze een zware tegen stander deze wist SONY DSCze met een mooie Uchi Mata te winnen. Aangezien er nog tijd was besloten de meiden van de laatste wedstrijd nog een keer tegen elkaar te judoen maar dan mochten ze elkaar niet in de nek pakken want dan zouden ze een straf krijgen. Naomi pakte meteen in de nek Shido! Op deze Shido verloor ze dit leuke wedstrijdje en werd ze 1Ste.

De laatste van de dag was Sven Wijngaarden. Deze jongen was vergeten bij zijn 1ste partij dat hij de benen niet mocht pakken dus kreeg hij hansoku make en verloor hij deze wedstrijd.Nu was Sven waker en hij won er 2 achter elkaar met een mooi vol punt.Zijn 4de SONY DSCpartij was de zwaarste partij van zijn leven na de 4 minuten judo stonden ze allebei gelijk en moesten ze golden score doen welke nu is verandert en geen tijdlimiet meer kent.  Hierdoor stonden zij maar liefst 9,5 minuut op de mat en de scheidsrechters wisten ook niet meer wat ze moesten. Sven trok uiteindelijk aan het langste eind en wist een Yuko te scoren en won deze slopende pot.
Na deze pot had hij maar 6 minuten rust en moest hij meteen weer. Hij was gesloopt wat logisch is na zo’n pot en helaas brak het hem dat op en verloor deze wedstrijd en wist hij geen prijs te pakken. Hij behaald wel genoeg dan punten voor zijn zwarte band examen op 26 mei.

Wat een leuke dag en iedereen heeft met veel plezier en mooie technieken mooi judo laten zien

Coach Andre Bais

SONY DSC

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.