Verslag 4e Proper Ontwikkelingstoernooi

DSC01508bZondag 7 april 2013 was er een leuk toernooi in Wognum. Georganiseerd door Pascal Proper. Negen judoka,s van Dun Hong hadden zich hiervoor ingeschreven. Helaas viel Susan van Drimmelen uit door ziekte. Zij was wel aanwezig om de andere judoka,s aan te moedigen, maar was nog te zwak om zelf mee te doen.

 

In het eerste blok deden voor Dun Hong Irene,Nick,Jamie,Renske en Roan mee. Renske en Roan zaten samen in dezelfde poule, en moesten daardoor ook tegen elkaar judoën. Beide judoka’s  wonnen hun eerste en tweede partij met Ippon. Daarna verloor Renske van Roan, maar behaalde desondanks een mooie 3e plaats. Roan werd keurig 2e in deze poule.

Ook Jamie Pitstra ging goed van start. Hij won de eerste partij met een o uchi maki komi, vol punt. De drie partijen daarop won Jamie snel met een tai otoshi. Gevolg een Ippon. Jamie werd hierdoor 1e in zijn poule. De tegenstanders van Jamie maakten weinig kans tegen hem. De volgende keer gaat Jamie een gewichtsklasse hoger draaien.

Irene van Drimmelen verloor haar eerste partij met een wazari. Daarna moest zij tegen Thijs Bosma van Asahi San. Door goed haar tegenstander uit balans te halen en door een mooie   o soto gari kwam zij met een wazari voor. De daarop volgende houdgreep resulteerde in een vol punt. De derde partij werd door haar gewonnen, met een yuko. Hierdoor werd Irene in haar poule 2e. Zeer goed gejudood.

Nick Bruijn was deze dag ook in topvorm, ook al was hij erg zenuwachtig voor de eerste partij. Nick maakte een mooie  tani otoshi ( wist hij zelf niet) en met de daarop volgende houdgreep scoorde hij een vol punt. De tweede partij ging gelijk op, maar Nick had toch meer inzet getoond en daardoor meer kinza’s  gescoord. De scheidrechter besliste de partij in zijn voordeel.  Nick had de smaak goed te pakken en wist ook de derde en vierde partij met een Ippon te winnen. Hij werd daardoor 1e in zijn poule. Als coach vond ik wel dat Nick in zijn laatste partij wel vijf wazari,s scoorde. Deze werden door de scheidsrechter op de mat niet gezien, maar de zesde en zevende gelukkig wel (door ingrijpen van onderstaande coach).

DSC01511bIn het volgende blok deden Kevin Frijhoff, Tim de Boer en Owen Smit mee. Voor Owen was het weer één van zijn eerste wedstrijden en hij had er veel zin in.

Tim de Boer verloor de eerste twee partijen van een erg sterke tegenstander. Zijn tegenstander gaf hem helaas niet veel kans. De andere drie partijen die hier opvolgden gingen beter maar helaas verloor Tim deze, ook al zag je duidelijk dat hij goed in de partij zat Het goed sturen van zijn tegenstander was duidelijk zijn sterke punt. Tim werd 5e in zijn poule.

Kevin Frijhoff had deze dag de snelste Ippon van de dag. Op het moment dat de coach hem nog iets toe riep scoorde hij al binnen twee seconden, met een kubi nage, vol ippon.
Vol verbazing liep Kevin van de mat af (ook de coach was er stil van). De tweede wedstrijd won Kevin met volle overtuiging. De derde en vierde wedstrijd verloor Kevin met een houdgreep. Kevin zetten wel in met een tani otoshi, maar werd over genomen door zijn tegen stander. De vijfde en beslissende wedstrijd om de derde plaats ging gelijk op. Mede doordat Kevin tussen de vierde en deze wedstrijd weinig rust had en daardoor vermoeid raakte verloor hij deze partij. Hierdoor werd Kevin alsnog keurig 4e in deze poule.

Owen Smit begon overtuigend aan zijn eerste wedstrijd. Hij stond op de mat als een beer zo sterk. Dit straalde hij ook uit. De eerste partij won hij met ippon. De daarop volgende partijen won Owen met een mooie kubi nage en wist daardoor de volle winst te behalen. Alle vijf partijen won Owen met een en dezelfde worp, de kubi nage. Hij werd deze middag dan ook verder “mister kubi nage” genoemd. De vijfde en laatste partij was nog het meest spannend, omdat zijn tegen stander ook alle partijen gewonnen had. Hij werd hierdoor met overtuiging 1e in zijn poule.

DSC01503bcAl met al een zeer geslaagd toernooi. Ik heb samen met Max goed judo gezien en de inzet van al deze judoka’s was super.
Iedereen kreeg na afloop van het toernooi nog een goodiebag. Jullie waren allemaal TOPPERS.

Coach en assistent deze dag waren Aleida Hagman en Max Ouwens.

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.