2e ontwikkeling toernooi te Anna Paulowna

Zondag 15 februari was er weer het tweede ontwikkeling toernooi te Anna Paulowna. Zeven judoka,s hadden zich opgegeven voor dit leuke toernooi . Wat speciaal is voor de niet wedstrijd judoka,s.
Helaas moest Jayde Smit door een gezondheidsprobleem afzeggen. Maar de volgende keer is ze er zeker weer bij.

In het ochtendprogramma zaten , Nafissa, Sterre en Sven. De drie zaten in in leuke poules, waar ze hard moest werken. En dat deden ze ook. Sven vertelde mij na de derde partij dat hij geen derde in de poule wilde worden. Waarop ik hem zei dat hij de volgende twee partijen dan moest winnen. En dat deed Sven. Hij ging er helemaal voor.

Ook Nafissa zat in een leuke poule waar in ook zij hard moest werken voor haar punten. Dar ging bij de ene partij beter dan de ander, maar Nafissa bleef lachen. En hiervoor werd zij ook beloond .

Sterre stond goed op de mat nadat ik had gezegd dat ze niet moest huppelen en de tegenstander goed moest vastpakken en meenemen. Dit deed ze goed. Zo goed zelfs dat een van haar tegenstandsters huilend van de mat ging.

Resultaat: Sterre 1 e prijs., Sven 2e prijs, en Nafissa 2e prijs.

1

In het middag programma zaten, Kevin, Sten en Jemayro.

Sten en Jemayro hadden de pech dat ze bij elkaar in een poule zaten. Daar werd een jongen met oranjeband en bruineslippen aan toegevoegd. Deze jongen was een stuk verder met zijn technieken, maar had ook moeite met punten scoren bij de beide jongens. Vooral bij Sten moest hij toch heel veel moeite doen.

De jongens hebben goed judo laten zien in hun partijen, hard gewerkt om een punt te scoren. Kevin zat in een gewichtsklasse waar hij tegen iets grotere jongens moest judoën.

Hij begon goed maar werd dan op het laatst overgenomen, waardoor hij toch de partij verloor. Maar ook Kevin bleef lachen en elke keer weer zei “ik leer hier wel van”. Ook bij de partij waarbij het om de derde plaats ging, vocht hij terug. En dit resulteerde dan ook in een winnende partij.

Resultaat: Jemayro 2 e , Kevin 3 e en Sten ook een 3 e plaats.

2

Over de gehele dag goed judo gezien van de judoka,s, en alle zes hebben ze toegezegd om de derde ontwikkeling toernooi ook weer mee te doen.

Als coach was ik deze dag trots op ze. Allen hebben super goed hun best gedaan.

Coach Aleida.

 

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.