Dun Hong stoomt op in judocompetitie

In de Noord-Hollandse judocompetitie (ofwel de West-Friese Competitie) heeft het team van Dun Hong een prima competitieronde gehad. Na vorige maand ook al twee van de drie wedstrijden te hebben gewonnen wist het team van Dun Hong nu de volle winst uit de drie competitieronden te behalen.

WFJC

Het team bestaande uit Quinn Hofman, Bouke Steinfort, Kees Verfaille, Igor Geervliet,  André Bais en Leo Jawar wonnen de eerste wedstrijd met 4-3 van directe concurrent Yamaguchi. Dit ondanks het ontbreken van een judoka in de -66 kg omdat Max Ouwens niet van de partij was vanwege een keelontsteking. Ook waren Richard Libosan en Richard krijtenberg nog niet van de partij.

Uitslag 4-3 (40-22) voor Dun Hong.

De tweede ronde hoefde het team helemaal de mat niet op omdat hekkensluiter Ebi Sports had afgezegd omdat ze door blessures incompleet waren. Dit werd dus een reglementaire overwinning voor Dun Hong: 7-0 70-0.

En ook de laatste wedstrijd tegen Salomons/Hoebeke werd een overduidelijke overwinning met als mooiste slotaccoord een vol punt van gelegenheidszwaargewicht en oud-gediende Leo Jawar die met een ko-soto-gake vol ippon scoorde.

Uitslag 5-1 (50-10)

Resteert in deze competitie alleen nog de slotronde die op zaterdagavond 9 mei zal worden gehouden in de sporthal Beverwijk.

Daar moet Dun Hong aantreden tegen koploper Kata –Guruma, concurrent voor de titel Yamaguchi en streekgenoot De Uitkomst. Bij winst op Kata-Guruma zit er in theorie nog een kans in om weer eens kampioen te worden en te promoveren naar de eerste klasse.

Coach André Bais

IMG01

IMG02

 

 

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws, WFJC met de tags , , . Bookmark de permalink.