Verslag Vikingtoernooi 2015

We schrijven zaterdag 28 februari 2015.
Plaats delict: Dojo Asahi-San

Het was zo ver, het 2e Wieringer Viking toernooi in het altijd mooie Hippolytushoef vond
vandaag plaats.
Om maar gelijk met de deur in de dojo te vallen: Ondergetekende razende reporter heeft niet zo heel veel verstand van judo (ook al denkt hij van wel) en daarom zal ik u niet vervelen met al die moeilijke judo termen……………. Sterker nog: ik zou het niet eens kunnen.
Maar goed, het is altijd wel leuk voor het nageslacht om toch een verslag te schrijven.
Maar liefst 14 judoka’s van Dun Hong hadden zich voor dit toernooi ingeschreven.
Helaas heeft Quinn Hofman zich wegens een blessure af moeten melden, maar de overige 13 waren van plan om vandaag te laten zien dat er met Dun Hong niet te spotten valt.
Helaas konden er geen coaches van Dun Hong aanwezig zijn en dus was het Chantal die deze taak op zich nam en Ronald assisteerde haar vanaf de zijlijn.
Later kregen zij bijval van Patrick en Susan en zo konden zij iedereen voldoende voorzien van de nodige aanwijzingen.

Jesse Biesterveld
Onder toeziend oog van de massaal mee gereisde supporters, was het Jesse Biesterveld die de spits mocht afbijten. In een poule van 5 was zij het enige meisje, dus het zou misschien wel eens vrij pittig voor haar kunnen worden.
Maar Jesse dacht daar heel anders over en deed totaal niet onder voor de “mannen”.
Met zeer sterk en vooral heel erg fel judo wist zij 2 partijen te winnen en hierdoor eindigde zij op een meer dan verdiende 3e plaats.

1

Vervolgens was het de beurt aan Jamie Pitstra.
Ook hij zou in een poule van 5 moeten aan treden, maar 1 tegenstander had afgezegd en zo bleven ze dus met z’n viertjes over. In de eerste en tweede partij moest hij er flink
moeite voor doen, maar uiteindelijk won hij deze partijen vrij eenvoudig d.m.v. een houdgreep. In zijn laatste partij ging het als vanouds en wist hij zijn tegenstander met een volle Ippon bijna door de mat heen te gooien. Met als uiteindelijke resultaat en mooie 1e plaats. 2

Aaron Vorwald
Gelijktijdig met Jamie mocht Aaron ook de mat op. Weliswaar op een andere mat, anders wordt het wel erg druk op de mat. Aaron zat ook in een poule van 5 en in zijn eerste partij begon hij heel sterk. Hij trok en sleurde zijn tegenstander de hele mat over, maar vergat daarbij een klein beetje de genadeslag toe te brengen. Hij verloor zijn partij, maar dit bracht hem niet van de wijs. Dan moest het maar gebeuren in de tweede partij, alleen moest hij daarin wel tegen een groene “bander”. Maakt niks uit dacht Aaron en ging gewoon vrolijk verder met datgene wat hij in zijn eerste partij ook deed…………….. alleen kwam nu wel die eerder genoemde genadeklap. Hij won zijn partij uiteindelijk heel knap en was daar zichtbaar blij mee. Ook paps op de tribune zat duidelijk te genieten en dit was heel goed te zien aan de trotse glimlach op zijn gezicht. Helaas verloor Aaron zijn resterende partijen, maar dat maakt niet uit, want het was duidelijk te zien dat hij steeds beter gaat judoën. Een uiteindelijke 4e plaats was voor deze keer zijn eindbestemming.

3

Robin Hofland en Nick Bruijn
Robin zat in een poule van 4 en wist het iedereen behoorlijk lastig te maken met zijn sterke
judospel. Helaas gingen zijn eerste partij verloren, maar dit lag zeker niet aan zijn inzet. In zijn tweede partij mocht hij zijn krachten meten met clubgenootje Nick.
Helaas voor Robin ging ook deze partij verloren, maar hij zou dit later rechtzetten in zijn 3e partij. Uitgerekend tegen de hoogste “bander” wist hij de winst te pakken en zo eindigde hij op een mooie 3e plaats. Nick begon in dezelfde poule een beetje behoudend en hierdoor verloor hij zijn eerste partij. Dat dit niet nodig was geweest, was vrij duidelijk.
In zijn tweede partij –tegen Robin- liet hij zien beresterk te zijn en deze won hij ook vrij
eenvoudig. In zijn laatste partij moest iedereen goed opletten, want deze was voorbij voordat we het wisten. In no-time (=Engels) wist hij deze pot te winnen en zo eindigde hij op een zeer goede 2e plaats.

4

Roan Bais en Caitlin v/d Klaauw
Ondertussen waren ook Roan en Caitlin van start gegaan met hun partijen.
Deze 2 toppers zaten bij elkaar in de poule aangevuld met nog 2 andere judoka’s.
Caitlin liet zien dat zij –als enige meisje in de poule niet veel onderdeed voor de jongens.
Door vooral haar kracht te gebruiken, maakte zij het de mannen erg moeilijk.
2 partijen (waaronder die tegen Roan) werden verloren, maar haar laatste partij wist zij knap te winnen en zo eindigde zij op een mooie 3e plaats.
Bij Roan werd al snel 1 ding duidelijk en dat was dat hij de beste in deze poule was.
Coach Andre liet later via Facebook weten dat dit waarschijnlijk het gevolg was van de harde training die Roan de laatste tijd heeft ondergaan.
Met 3 keer winst liet hij geen twijfel mogelijk over het feit dat hij als enige recht had op zijn welverdiende 1e plaats.

5

Jayde Smit en Sophie v/d Reep
Jayde en Sophie zaten ook bij elkaar in de poule en deze dames lieten duidelijk zien dat zij heel veel plezier in het judoën hebben. Sophie heeft nog niet zo heel veel ervaring in het
wedstrijdjudo, maar dit verbloemde zij met een flinke dosis vechtlust.
Helaas verloor zij 3 partijen, maar zij wou niet de enige Dun Hong judoka worden die zonder winstpartij naar huis zou gaan en dus ging zij nog 1 keer vol aan de bak en dit leverde haar de fel begeerde overwinning op. Dus voor Sophie was er uiteindelijk een mooie 4e plaats.
Jayde liet ondertussen zien dat zij uit een echte judofamilie komt en stapelde de ene overwinning op de andere overwinning. Met leuk judo wist zij de eerste 3 partijen oppermachtig te winnen en dus had zij nog 1 overwinning nodig om de eerste plaats te grijpen. In deze laatste partij ging zij heel goed van start en een overwinning lag binnen handbereik. Helaas viel haar tegenstander tijdens de partij nogal hardhandig boven op de knie van Jayde, waardoor zij niet verder kon. Jayde moest de partij opgeven, maar eindigde uiteindelijk toch op een mooie 2e plaats……………………..maar wel met een gouden randje.
6

Tim de Boer
In het laatste blok was het o.a. de beurt aan Tim om zijn kunsten te vertonen.
Met 1 afzegging bleven zij met z’n viertjes over in deze poule.
In zijn eerste partij liep hij al snel tegen een kleine achterstand op, waarna Tim vol de
aanval zocht. Zijn tegenstander besloot om steeds zo snel mogelijk op zijn buik te gaan
liggen, met als uiteindelijk resultaat dat Tim de partij verloor.
Ook in zijn tweede partij was hij minstens gelijkwaardig aan zijn blauwe band tegenstander. Tim was fysiek duidelijk de betere, maar zijn tegenstander was technisch gezien iets beter. Deze zette op een gegeven moment een heupworp in en Tim probeerde deze over te nemen. Helaas voor Tim zag de scheidsrechter Tim als eerste op zijn rug landen (en Tim beaamde dit na afloop ook) en zo verloor hij deze partij ook.
In zijn laatste partij liet Tim zien dat hij ook zeker goed kan judoën en binnen 10 seconde
legde hij zijn tegenstander vol op de rug en zo eindigde Tim dus ook nog op het podium (3e).
7

Raphael Visser en Kevin Frijhoff
Raphael en Kevin zaten ook bij elkaar in de poule, samen met nog 3 andere
judoka’s. Raphael begon goed in deze sterke poule door middel van een winstpartij.
Helaas gingen zijn 2e en 3e partij verloren, ondanks sterk judo van Raphael.
Bij Kevin begon het andersom dan bij Raphael. In zijn eerste partij waren er zeker kansen
voor Kevin, maar uiteindelijk verloor hij de partij wel.
In zijn 2e en 3e partij liet Kevin zijn ware aard zien en won hij overtuigend.
In zijn laatste partij mocht Kevin aantreden tegen Raphael. Een gezonde concurrentiestrijd tussen deze 2 Dun Hong leden barste los en dit was in de
partij duidelijk te zien. Het ging lekker gelijk op en wie er uiteindelijk zou winnen was niet te voorspellen. Raphael probeerde halverwege de partij Kevin -op de rand van de mat- naar de grond te werken en uiteindelijk belande zij gezamenlijk tegen de muur.
Raphael dacht Kevin in een houdgreep te hebben, maar de scheidsrechter koos voor de
“veiligheid” van de judoka’s en geheel conform de regels legde hij de partij stil.
Raphael was het hier niet mee eens, maar ging toch verder met zijn partij.
In het restant van de partij bleek Kevin de bovenliggende partij en zo eindigde Raphael op een 3e plaats en Kevin op een trotse 2e plaats.

8

Irene van Drimmelen
Als laatste was het de beurt aan Irene om de eer van Dun Hong te verdedigen.
Tsja, wat moeten we nou eens zeggen over de prestaties van Irene deze dag?
Was het nou goed?……………Nee!
Was het dan slecht?……………nee, dat ook niet !
Was het geweldig wat ze liet zien? Ja, dat was het.
In een poule van 5 (3 jongens en 2 meisjes) was Irene oppermachtig.
De jongens hadden in deze poule hadden helemaal niks in te brengen tegen een sterk judoënde Irene en ook tegen het andere meisje in de poule liet Irene zien dat zij veruit de beste was. Irene scoorde het ene punt na de ander en ook de houdgrepen waren dik in orde bij haar. Iedereen was het er wel mee eens dat Irene uiteindelijk op een meer dan verdiende 1e plaats eindigde.

9

En dan de uiteindelijke eindconclusie:
Alle 13 judoka’s uitkomende voor Dun Hong hebben het super goed gedaan en daar mag de club toch zeker trots op zijn.

Ronald de Boer

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws. Bookmark de permalink.