Dun Hong senioren zeer succesvol

FotoZaterdag avond 4 April zijn er 8 judoka’s van Budo club Dun Hong in de prijzen gevallen op het Ebi senioren toernooi in Tuitjenhorn. Dit is een toernooi voor de wat oudere judoka’s van 16+ .Dun Hong deed met maar liefst 10 judokas mee en was de grootste leverancier van deelnemers.

Andre Bais, Igor Geervliet, Joyce Ouwens en Demelza Bais werden hier 2de
Alice Zuidema ,Eline Groenink, Leo Jawar en Kees Verfaille werden 3de

Dit jaar kon Dun Hong maar liefst 4 dames mee laten draaien. Alice Zuidema deed voor het eerst een toernooi en was zeer gespannen maar stond toch zeer goed te draaien. Helaas kwam ze net wat te kort op de andere judoka’s om te winnen maar er zat zeker meer in voor haar en kon wel mooi met een 3de plek naar huis.

Demelza Bais draaide ook weer sinds jaren mee na een hele lange afwezigheid vanwege rugklachten. Demelza kon er 2 winst partijen bij schrijven maar een oude bekende uit vroeger tijden was ook deze keer weer voor Demelza een te lastige opgave. Helaas kon zei deze niet winnend afsluiten waardoor ze 2e werd .

Eline Groenink zat in een lastige poule en het was voor haar ook heel moeilijk om lekker te judoën maar kon wel staande blijven en werd hierdoor wel mooi 3e. Joyce Ouwens draaide lekker tegen haar tegenstanders en had het zeker niet gemakkelijk ze won er 2. Tijdens haar laatste wedstrijd raakte ze helaas geblesseerd en moest ze van de mat waardoor ze 2e werd.

Bij de jongens was er ook weer een verassing. Andre Bais die ook al in geen tijden wedstrijden gedraaid had besloot om ook maar eens een keer mee te doen en met succes. Zijn eerste 3 partijen wist hij met ippons te winnen maar de laatste werd helaas verloren waardoor hij 2e werd. Ook Leo Jawar was een verassing.
Ook hij heeft ook de laatste tijd geen wedstrijden meer gedraaid en dat was te zien aan het gebrek aan conditie. Helaas verloor hij de 1e wedstrijd en daarna kon hij er 2 wel winnend afsluiten. De laatste ronde was hij echt op en verloor helaas de wedstrijd waardoor hij 3de werd. Igor Geervliet draaide weer lekker als van ouds en hij won met een mooie sutemi wat later tijdens bij de prijsuitreiking als mooist worp werd bestempeld en hierdoor een hotel overnachting had gewonnen.  Igor werd uiteindelijk mooi 2e.
Kees Verfaille in zelfde poule als Igor al had hij het wat zwaarder maar wist er nog wel 1 te winnen waardoor Kees 3de werd

Voor Matawie was dit de eerste keer op een toernooi en hij zat ook nog eens in een enorme grote poule waar besloten werd dat ze allemaal tegen elkaar moesten draaien. Matawie moest hierdoor maar liefst 7 wedstrijden draaien. Matawie stond echt goed te draaien en genoot er ook echt van maar helaas wist hij geen prijs te pakken. Met wat schaafwonden en blauwe plekken ging hij vol trots van de mat af. Echt top.
Max Ouwens zat in een nog grotere poule welke zelfs werd gesplitst waardoor alleen de eerste twee door gingen naar de finale. Helaas greep Max na mooi judo er net naast en werd 3e van zijn poule en mocht hij helaas niet verder.

Dun Hong heeft echt super gedraaid en was een zeer succesvol en een geslaagde avond

Dit bericht is geplaatst in Diverse, Judo, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.