Derde ronde Westfriese jeugdjudocompetitie 2012-2013

De derde ronde van de Westfriese jeugdjudocompetitie werd gehouden bij Judovereniging De Uitkomst in Anna Paulowna. De selectie van Dun Hong stond met een complete team, mede dankzij de bereidheid van Bjorn Emmaneel om in te vallen omdat er op het allerlaatste moment nog een uitvaller was in de categorie -38 kg.

Het team bestond uit: Jamie Pitstra (-27 kg), Roy Verduin (-30 kg), Tim Nottelman (-34 kg), Jayde Navis (-34/-38 kg), Romy Straatman (-38 kg), Bjorn Emmaneel (-42 kg), Quinn Hofman (-46 kg), Max Ouwens (-50 kg), Piet Nauta (-55/-60 kg), Kayleigh Smit (-55/-60 kg).

De eerste ronde werd gespeeld tegen gastheer De Uitkomst, die het spannend maakte voor de Helderse judoka’s. Zij hadden echter geen compleet team, waardoor er bij aanvang al twee judopunten naar Dun Hong gingen.

Jamie ging van start en scoorde een snelle wazari met een tai-otoshi. Hij maakte de klus af door te volgen met een houdgreep. Roy wordt helaas overgenomen nadat hij een goed tani-otoshi inzet en verliest met een houdgreep. Jayde draait goed uit de worpen die haar tegenstander inzet en sleept een wazari uit een door de tegenstander ingezette tani-otoshi. Ze wint de wedstrijd door dit kunstje nog een keer te herhalen.

Romy, Bjorn en Quinn verliezen hun potten helaas, waardoor het nog even een spannende wedstrijd wordt. Het komt op Max aan om de winst binnen te halen. Hij laat een prachtige pot judo zien waarin hij met veel verschillende technieken aanvalt. De grote score blijft echter uit, al scoort hij  wel drie keer een yuko. Even lijkt hij de wedstrijd te beslissen met een sankaku, maar deze zit niet goed genoeg voor de tegenstander om af te kloppen. Hij wint de pot, en dus ook de uiteindelijke wedstrijd, met yuko.

Einduitslag: Dun Hong 10 matchpunten 45 judopunten, De Uitkomst 8 matchpunten 40 judopunten.

De tweede partij was tegen competitieleider Top judo Amsterdam, die ook deze keer weer een sterk team hadden staan met veel fanatiek aanvallende judoka’s. Jamie en Roy verloren hun wedstrijden vroegtijdig met ippon, Jamie met tani-otoshi en Roy met een variatie op kubi-nage. Tim Nottelman moest zijn hele wedstrijd uitjudoën voordat hij de winst op zijn naam kon schrijven. Hij scoort eerst een yuko met een lage tai-otoshi en erna een wazari met tani-otoshi.

Romy, Bjorn en Quinn komen in hun pot tekort tegen de felle Amsterdammers. Zij noteren alle drie een ippon tegen. Max krijgt een tegenstander met een gele band, die sterker is dan zijn band doet vermoeden en zich uit de acties van Max kan houden. Max wint de wedstrijd door zijn hoofd koel te houden en een goede tani-otoshi te maken. De schenen van Piet krijgen het zwaar te verduren als zijn tegenstander erg fanatiek beenvegen inzet. Nadat de scheidsrechter dit gedrag bestraft met een shido wordt dit wat minder. Toch verliest Piet de wedstrijd helaas met wazari. Kayleigh heeft ook een sterke tegenstander en noteert meteen een wazari tegen als haar tegenstander een o-soto-gari inzet. Ze raakt in een houdgreep maar kan hier met veel kracht uit komen. Helaas mocht dit niet baten en kwam ze kort daarna weer in een houdgreep, waarna ze de partij verloor.

Einduitslag: Dun Hong 6 matchpunten 27 judopunten, Top judo Amsterdam 12 matchpunten 57 judopunten.

De laatste partij was tegen Yamaguchi. Het zou een spannende partij worden waarin beide teams gelijk opgingen. Jamie schrijft winst op zijn naam door eerst wazari te scoren. Helaas moet zijn tegenstander opgeven, maar hierdoor gaan de punten wel naar Jamie. Roy wint zijn partij heel knap met tani-otoshi. Tim beweegt iets te makkelijk mee met zijn tegenstander en krijgt een okuri-ashi-barai uit het boekje om zijn oren. Jayde en Bjorn verliezen hun partij beiden in de beginfase van de wedstrijd en ook Quinn kan helaas geen winst bijschrijven. Hoewel hij heel sterk begint en de wedstrijd naar zich toe lijkt te trekken, komt hij helaas in een houdgreep waar hij niet uit kan komen. Max scoort zijn derde ippon van de ochtend met een combinatie van uchi-mata en o-uchi. Piet neemt zijn tegenstander in een houdgreep, maar moet nog wel vijfentwintig seconden heel hard werken om deze daarin te houden. Gelukkig lukt het hem en maakt hij daarmee de score weer gelijk. Dit betekent dat Kayleigh de beslissende partij moet draaien. Kayleigh houdt het spannend en scoort een yuko met een variatie op uchi-mata. Als haar tegenstander later ook een uchi-mata inzet weet ze deze knap over te nemen en daarmee haar wedstrijd te winnen.

Einduitslag: Dun Hong 10 matchpunten 50 judopunten, Yamaguchi 8 matchpunten 40 judopunten.

Spannende potten, mooie punten en een team dat zijn vechtlust nog niet is verloren. De volgende twee rondes in de Westfriese jeugdjudocompetitie zullen weer geen makkelijke zijn, maar het team van Dun Hong bewijst wel dat het zijn mannetje kan staan tegen sterke tegenstanders. De volgende ronde wordt op 3 februari gehouden in de eigen dojo.

Uitslagen

Stand

 

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws, WFJJC. Bookmark de permalink.