Sint Maarten Toernooi – 11 november 2012- Sporthal de Brug

Sint Maarten Toernooi – 11 november 2012- Sporthal de Brug

Vandaag werd er voor het eerst een Sint Maarten toernooi gehouden de kleine zaal bij Sporthal de Brug. In totaal waren er zo’n 30 deelnemers van de verschillende clubs uit de omgeving. Deelnemers namens Dun Hong: Jamie Pitstra , Roan Slotengraaf, Ilya Straatman en Roan Bais

Roan Slotengraaf:

De 1e partij van Roan wint hij door 2x een goed ingezette Tai Otoshi , waar Roan 2x een wazari voor scoort.  Roan zijn 2e partij wint hij met Ipon door opnieuw eenTai Otoshi. Roan wint zijn 3e partij  door middel van een houdgreep.  Roan die Tai Otoshi gaat goed. Blijven oefenenen he. En denk aan je pakking.          

Ilya Straatman:

Ilya wint haar 1e partij. Dit door een goede pakking (hand in de nek) en vervolgens een goed  ingezette Tai Otoshi  en een houdgreep. Ilya haar 2e partij gaat verloren. Ze wordt overgenomen vanuit Harai Goshi en haar tegenstander scoort een ipon. In haar 3e partij wint ilya na een  Tai Otoshi  en maakt vervolgens een goede houdgreep. Ilya verliest haar 4e partij met een houdgreep, na een overname vanuit Tai Otoshi. Ilya denk aan je pakking he. Hand in de nek. En zwaai je been op als je Harai Goshi inzet of  Tai Otoshi  niet lukt.

Roan Bais:

Roan wint zijn 1e partij na een Tai Otoshi (wazari) en vervolgens een hoiudgreep. De 2e partij van Roan wint hij door middel van een overname en vervolgens een houdgreep. In zijn 3e partij maakt Roan een goede Tani Otoshi, maar krijgt geen punt. Zijn tegenstander reageert sneller en legt Roan in de houdgreep, waardoor hij verliest.  Roan zijn 4e partij wint hij na 2 goede worpen (2x yuko) en vervolgens een houdgreep. 

Jamie Pitstra:

Jamie zijn 1e partij was binnen 3 seconden afgelopen. Vol Ipon na een goed ingezette Tai Otoshi. Ook Jamie zijn 2e partij was binnen 3 seconden afgelopen. Vol Ipon na Harai Goshi. Jamie zijn 3e partij  opnieuw binnen de 3 seconden. Vol Ipon na opnieuw een perfect uitgevoerde Harai Goshi. Voor zijn 4e partij had Jamie na een Tai Otoshi  een houdgreep nodig om te winnen. Jamie had dus minder dan een minuut nodig om al zijn partijen te winnen.

 

Al met al een leuk toernooi. Ik heb veel  goede judoworpen gezien vandaag. En wat er geoefend wordt met de training op maandag en dinsdag zie je nu terug in de wedstrijden. Leuk om te zien!! Omdat het een Sint Maarten toernooi was kregen de kinderen naast een medaille een zak snoep i.pv. een vaantje.  Roan Slotengraaf , Roan Bais.  Ilya en Jamie… Jullie hebben het heel goed gedaan. Jullie zijn toppers!!

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.