Drie meiden Dun Hong in de prijzen

tweemaaléén

Op zondag 24 maart 2013 hebben de van Dun Hong deelnemende zes meiden zich drie in de prijzen weten te vechten. Dit gebeurde op het 2e Girls Only meisjestoernooi van de JC Hajime in Alkmaar wat in hun Dojo werd georganiseerd. Twee keer eerste en een derde plaats zorgden voor dit succes.

Dit toernooi is georganiseerd in navolging van het aloude meisjes  toernooi in Zaandam dat al meer dan vijfentwintig jaar bestaat. Vooral voor de meisjes onder 12 is dit een verademing omdat in die leeftijdsgroep in Noord-Holland nog samen met de jongens wedstrijden worden gedraaid.


De beste prestatie leverde verrassenderwijs Irene SONY DSCvan Drimmelen in het ochtend programma bij de meisjes -12 jaar met een eerste plaats in haar poule met liefst vijf (!) gewonnen partijen waarvan vier keer met een vol punt..
Ze deed voor het eerst mee op een wat groter toernooi en pakte meteen de volle winst.

Ook Naomi de Graaff deed mee met dit toernooi vooral om aan een zwaardere gewichtsklasse te wennen en nieuwe technieken aan te leren. Ook zij wist vijf partijen te winnen, waarvan de halve finale eigenlijk nog het lastigst was met winst door een yugo.
De finale ging echter weer prima met een linkse tai-otoshi : waza-ari gevolgd door een houdgreep.

Natascha
Ook Natascha Louwe pakte weer een prijs mee. Ze werd met drie gewonnen partijen eerste van haar poule. Verloor daarna de halve finale op beslissing scheidsrechter en was daarmee uitgeschakeld voor de finale. Wel was hiermee derde geworden.
De andere deelneemsters Romy Straatman, Jayde Navis en Susan van Drimmelen vielen deze keer net buiten de prijzen.

Nog opgemerkt kan worden dat er nog steeds plaats is op de judotrainingen bij Dun Hong in deze leeftijdsgroep van 10 – 15 jaar. Vooral oud-judoka’s die al een graduatie hebben zijn van harte welkom op deze trainingen. Hetzelfde geldt overigens voor de oudere groep. Voor deze groep zal binnenkort op de vrijdagavond een tweede wedstrijdtraining worden opgezet. Liefhebbers kunnen zich hiervoor aanmelden bij de vereniging.

Middagprog

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.