Ouder-kind les geslaagde activiteit

Toen André Bais de leraar A opleiding judo in ging moest hij om zijn diploma te kunnen halen naast het geven van lessen en het afnemen van examens en het coachen ook een activiteit organiseren.
Hij koos voor het organiseren van een ouder-kind les.

DSC01151

 

Dit is eigenlijk een introductie van het jeugdjudo aan de ouders van de jeugdige judoka’s, die dan eens met hun vader of moeder mogen trainen.
In dit geval was er zelfs een “opa” bij, die overigens wel al de blauwe band had gehaald (ooit bij de KM) en dus geen echte beginner was.

Deze bijzondere les werd afgelopen zaterdag 16 maart gehouden in de Maarten Post Dojo en er waren liefst een tiental ouders, dat met hun kinderen de aangepaste oefenstof ondergingen, meestal tot grote hilariteit van de kinderen.SONY DSC
En niet alleen de kinderen.

SONY DSCOok waren er nogal wat ouders van kinderen die ervoor hadden meegedaan aan het Vaantjestoernooi en bleven nog even kijken wat er nu weer stond te gebeuren. Ook waren er ouders en coaches van andere clubs uit de omgeving die dit gebeuren wel konden waarderen en het een goed initiatief vonden.

Spelvormen, warming-up, valbreken, een beenworp, een kanteltechniek met bijbehorende houdgreep: alles passeerde de revue. De les werd afgesloten met spelvorm drie is teveel.

Na een uur was het allemaal weer voorbij en kon iedereen de geleende judopakken weer inleveren.
Het was nu een verplichte activiteit, maar in de wandelgangen werd al gevraagd of dit niet vaker kon worden georganiseerd.

Dit bericht is geplaatst in Diverse, Judo, Nieuws. Bookmark de permalink.