Dun Hong judoka’s geplaatst voor Nationaal Kwalificatie Toernooi judo

Bij de afgelopen zondag gehouden districtskampioenschappen hebben twee van de drie deelnemende judoka’s van Dun Hong zich kunnen plaatsen voor het Nationaal Kwalificatietoernooi(NKT) wat op 7 oktober in Eindhoven zal worden gehouden.

In heel Nederland zijn in de zeven districten het afgelopen weekend districtskampioenschappen gehouden voor zowel de dames als de heren. In iedere gewichtsklasse waren vier starftplekken te verdienen voor het NKT. Op dit NKT zijn op zich weer zes startplekken te bemachtigen voor de finales van de Nederlandse Kampioenschappen die in het weekend van 20 en 21 oktober in het Topsportcentrum van Rotterdam zullen worden gehouden.

De Dun Hong afvaardiging naar deze districtskampioenschappen die in Beverwijk in de sporthal Beverwijk werden gehouden bestond uit Anna Nauta bij de dames -52 kg, André Bais bij de heren -90 kg en Rinaldo Simons bij de heren +100 kg.

Het aantal inschrijvingen was dit jaar in Noord-Holland erg laag wat gunstig was voor de Dun Hong deelname. Anna Nauta werd op deze manier zelfs Noord-Hollands kampioen door zich alleen maar te melden en te wegen. Ze was als enige over…

Rinaldo Simons had het erg zwaar met allemaal bekende zwaargewichten waaronder de veertiger Hendrik Koppe die bij de masters in zijn leeftijdsklasse als eens Europees en Wereldkampioen was geweest. Ook Jeffrey peper en Jim de Waal van Kenamju zijn bekende zwaargewichten op het hoogste niveau van Nederland… Simons verloor helaas vier keer op rij en is dus niet geplaatst.

Ook André Bais die als jeugdwedstrijdtrainer bij Dun-Hong actief is had zich ingeschreven. In zijn poule waren door twee uitvaller vier judoka’s over die de sportieve strijd aangingen. Helaas verloor hij drie wedstrijden, maar wist wel voldoende verweer te geven.  Er was zeker geen ruimte voor een walk-over voor zijn tegenstanders.

Ook Bouke Steinfort van Asahi-San (de avond tevoren nog actief in het competitieteam van Dun Hong) deed het prima en wist door twee overwinningen zich als derde te plaatsen in de klasse -60 kg.

Uitslagen:
http://www.jbn-nh.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=8&Itemid=11
Poule-indeling:
http://www.jbn-nh.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=147&Itemid=10

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws. Bookmark de permalink.