Winst en verlies Dun Hong in West-Friese judocompetitie

Het competitieteam van Dun Hong heeft bij de start van de Noord-Hollandse Judocompetitie twee keer gewonnen en één keer verloren.

Het afgelopen weekend was de opening van de van de West-Friese Judocompetitie in de Maarten Post Dojo van Dun Hong.
Deze competitie is de Noord-Hollandse Judocompetitie die nog steeds de naam draagt die door de clubs uit West-Friesland 35 jaar geleden aan deze competitie gegeven is. De Helderse vereniging Dun Hong doet ook al meer dan dertig jaar mee en komt dit jaar uit in de eerste klasse.

De eerste klasse is door een herindeling gegroeid naar acht teams.Vier teams kwamen in Den Helder op de mat en vier in Amsterdam.
Er zijn in vier seniorenklassen en vijf (!) jeugdklassen in totaal zestig (!) teams actief.

De eerste ontmoeting ging tegen sportschool Dojo ’t Loo uit Heiloo.

In het team van Dun Hong maakten Jeffrey Hasselt en Robin van der Hert hun rentree en maakte Kubilay Eilers en Bouke Steinfort ( Asahi-San met startlicentie voor Dun Hong) hun debuut. De -66 kg klasse was helaas niet bezet evenals de 46 kg klasse.
De verwachting was dat het een moeilijke avond  worden voor Dun Hong ook al omdat een drietal andere judoka’s rust gegund werd omdat zij de volgende dag zouden deelnemen aan de districtskampioenschappen voor het Nationaal Kwalificatietoernooi in Eindhoven.

De eerste ronde ging tegen het pas gepromoveerde Dojo ’T Loo die vorig seizoen ongeslagen kampioen was geworden in de 2e klasse. Hier scoorden Bouke Steinfort, Jeffrey Hasselt  en Richard Krijtenberg vol punt en waren er nogal wat walk-overs door afwezigheid van judoka’s.

Uitslag 10-8 (50-35).

De tweede ronde ging tegen sportschool van der Werff. Hier wist alleen Bouke Steinfort weer een vol punt te scoren en verloren helaas Patrick Zwart en Richard Krijtenberg

Uitslag 12-8 (57-37) voor van der Werff.

De laatste ronde ging tegen Randers de Geus, vorig seizoen concurrent voor een ereplaats aan het slot van de competitie. Weer scoorden Bouke Steinfort en ook Patrick Zwart pakte de volle winst. Bijna had debutant Kubilay Eilers zijn eerste wedstrijd in het team gewonnen met een houdgreep, maar de scheidsrechter gaf na 24 seconden (van de 25..!!) maté. Hij stond dus een half punt voor maar verloor alsnog in een overname.

Uitslag: 12-6 (55-25).

De volgende competitieronde is op 10 november bij Frits van der Werff in Hoorn. Dan zal Dun Hong tegenover Haarlemmermeer en Kodokan Purmerend komen te staan.

De overige uitslagen en standen kunt u terugvinden op de site van de WFJC.
http://www.wfjc.nl/

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Teams, WFJC. Bookmark de permalink.