Dun Hong judoka’s scoren in België

SONY DSC
Afgelopen zaterdag 18 mei 2013 heeft een kleine judovertegenwoordiging van budoclub Dun Hong deelgenomen aan één van de grootste en zwaarste internationale judotoernooien in België namelijk de Ippon Trophy Antwerpen. Deelnemers van Dun Hong waren Naomi de Graaff, Max Ouwens en Kayleigh Smit. Naomi de graaf wist daar in haar nieuwe gewichtsklasse -36 kg bij de meisjes -15 de eerste plaats te bemachtigen.

Dit toernooi wat een selectiewedstrijd was voor de Belgische jeugdselecties werd gehouden in de Sporthal Bloso Betepark in Herentals. Er werd alleen gestreden in de leeftijdsgroepen -15, -18 en 18+ jaar en er deden maar liefst 816 judoka’s aan mee uit toen landen waaronder een delegatie uit Belarus (Wit-Rusland).

SONY DSC

Een bijzonderheid aan dit toernooi was dat de club met de meeste ippons maar liefst € 1000,– op hun rekening kregen bij geschreven en ook dat iedere individuele ippon beloond werd met € 2,– euro die vervolgens ook weer op de rekening van de ingeschreven club wordt gestort….

 Naomi de Graaff kwam voor het eerst uit in haar nieuwe gewichtsklasse -36 kg en kwam meteen al een paar deelneemsters tegen uit Nederland die ook bij haar in de gewichtsklasse zaten op het laatste NK.

SONY DSC

Zo stond ze in de eerste ronde tegen de Nederlandse Sophia Cocomanolis van Ss Muilwijk. Ze scoorde direct een waza-ari met een linkse o-uchi gari. Haar tegenstandster kreeg een straf voor inactiviteit en ze maakte de partij af met een tweede waza-ari door een o-soto-gari.

De tweede poule wedstrijd was aanmerkelijk zwaarder tegen de Belgische Annelien Deckers van BS Leopoldsburg. Ze kreeg na een minuut een straf tegen voor inactiviteit en dus moest er een tandje bij volgens coach Freek Libosan. Dit resulteerde in een keurige barai die met een yugo wel wat laag gewaardeerd werd.

De halve finale ging tegen een Francaise: Manon Michel van Alliance 59. Ook dit ging niet makkelijk. Pas laat in de partij wist ze met een overname een waza-ari te scoren die vervolgens goed uitverdedigd werd tot het einde van de partij.

SONY DSC

De finale ging tegen Nederlandse Jennifer Dadgarporian van Mahorokan uit Maasluis. Deze was dit jaar derde geworden op het NK -15 -36 kg. Dus een gevaarlijke tegenstandster. Na een gelijk opgaande strijd wist ze weer met een achterwaartse sutemi een yugo te scoren die ondanks een shido tegen goed werd uit gejudood. Haar tegenstandster was daar zo kwaad over dat ze niet op de prijsuitreiking verscheen. Dit was de eerste grote prijs van de Graaff in haar nieuwe gewichtsklasse.

Kayleigh Smit maakte ook haar debuut in een hogere gewichtsklasse namelijk -63 kg.

SONY DSC

De eerste ronde verloor ze duidelijk van Silja Kok uit Nijmegen. De tweede partij ging verloren doordat ze werd gediskwalificeerd nadat ze haar tegenstandster had laten afkloppen in een verwurgingstechniek. In vrijwel heel Europa zijn de zelfde wedstrijdregels, behalve dus in…België. Daar zijn deze technieken verboden.

 

Max Ouwens maakte ook zijn debuut op een internationaal toernooi in de gewichtsklasse -55 kg in de leeftijdsklasse -18 jaar.

SONY DSC

Hij begon goed met een vol punt in de eerste poule wedstrijd. De tweede verloor hij maar door de eerste winst was hij toch in de finale rond gekomen. Daar ontmoette hij direct de latere finalist Dimarca uit België. Hij moest dus afwachten of zijn tegenstander in de finale kwam om herkansing te kunnen krijgen. Na 2 uur wachten was dat inderdaad het geval en trof daar een andere topper waarna het toernooi was afgelopen voor Max.

Volgend jaar zal geprobeerd worden om met een grotere ploeg aan dit goed georganiseerde toernooi deel te nemen, ook al omdat er op het terrein zelf een sporthotel is, een zwembad, een atletiekbaan , etc.

SONY DSC

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , , , , . Bookmark de permalink.