Veel prijzen voor Dun Hong op eigen Vuurtoren toernooi

VT-Logo

Afgelopen zondag 12 mei 2013 organiseerde de Helderse budoclub Dun Hong weer het jaarlijkse Vuurtoren-toernooi. Dit is een vriendschappelijk judo toernooi voor de jeugd -15 jaar.

Maar liefst 238 judoka’s uit heel Noord-Holland en zelfs Friesland hadden zich aangemeld voor dit uit vier blokken bestaande jeugdjudotoernooi wat in de Maarten Post Dojo aan de Pasteurstraat werd gehouden.

SONY DSC

SONY DSC

 

Naast de diverse toernooien in Noord-Holland die meestal plaats vinden in grote ruimtes als sporthallen is het vooral voor de nog niet zo ervaren jeugdige judoka’s prettig om hun wedstrijden te doen in een kleinschalige omgeving als een club dojo waarbij ze dicht bij het publiek zitten.

Ook werd dit toernooi gebruikt door de districtsscheidsrechters commissie om een aantal jeugdscheidsrechters in opleiding stage te laten lopen voor hun officiële licentie. Van Dun Hong stonden daarom Max Ouwens, Igor Geervliet (enkele weken terug nog geslaagd voor zijn zwarte band…) en Kees Verfaille bij de groepen jeugd -12 op de mat.

SONY DSC

 

Het was een lange maar wel heel mooie dag vol positieve prestaties. Er deden dit keer 14 jeugdjudoka’s van Dun Hong mee. Van deze groep vielen er maar liefst 8 In de prijzen. Er werden enkele mooie punten gescoord waaronder die van Romy Straatman en van Quinn Hofman, beide met een uchi-mata.

SONY DSC

 

 

 

De 1ste plekken waren weggelegd voor:  Quinn Hofman en Romy Straatman.

 

Naomi de Graaff (door het ontbreken van een meisjespoule dit keer bij de jongens ingedeeld), Jamie Pitstra, Roan Slotegraaf en Natascha Louwe werden keurig tweede. En brons was er voor Renske Bisdonk en Irene van Drimmelen.

SONY DSC

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.