Eerste plaats Daniëlle Hagman

Lente finalDaniëlle Hagman van Dun-Hong heeft afgelopen zaterdag de eerste plaats weten te bemachtigen op het 32e Lente-Toernooi gehouden door judovereniging Tachi.

Het judotoernooi is een sterk bezet toernooi en werd gehouden in de “Drentehal” te Beilen met ongeveer 600 deelnemers. De wedstrijden werden gestreden over 8 matten

 

Na een lange afwezigheid op de wedstrijdmat kwamen bij Daniëlle weer eens de kriebels op om een wedstrijd te judoën. In de klasse -21, -57 kg. moest ze vier partijen spelen.
De eerste partij moest ze aantreden tegen een geplaatste voor het komende NK -21. Deze partij wist ze op straffen te winnen. Ook de tweede partij werd op straffen in haar voordeel beslist.
In de derde partij moest ze wederom tegen de geplaatste voor het NK maar nu ging het Daniëlle een stuk beter af. Na een door haar ingezette Tani Otoshi belande haar tegenstandster op haar kont waarna, door snel doordrukken een houdgreep aangezet kon worden. Dit resulteerde in een Ippon.

Het gebrek aan conditie ging Daniëlle behoorlijk parten spelen en ze hoopte ook de vierde partij niet te veel averij op te lopen. 30 seconden voor het einde van de vierde partij stond Daniëlle door straffen er niet goed voor. Echter, na een mislukte Uchi Mata belande haar tegenstandster op haar buik waarna ze door een snel uitgevoerde kanteltechniek een armklem kon aanzette. Dit resulteerde in het aftikken door haar tegenstandster.
Met een vier uit vier mocht ze weer eens op de bovenste treden van het podium aantreden.

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.