Het Koegras toernooi op zaterdag 6 okt.

Zaterdag 6 Oktober begonnen we het koegras toernooi om 9 uur

8 pupillen van Dun Hong mochten op dat moment aanvangen.

Jamie Pitstra werd in de -24 Kampioen door maar liefst 7 wedstrijden te winnen  waaronder 3 met een houdgreep en de andere 4 wedstrijden met  veel afwisselende worpen en de nodige felheid.

Myrthe Renes werd 2de  en stond echt heel sterk te judoën.  Haar 1ste partij verloor ze helaas op scheidsrechter beslissing terwijl zij toch beter was. Myrthe herpakte zich en wist de 2de partij dik te winnen , helaas was de 3de partij de tegenstand te sterk voor haar maar vervolgens kon ze haar 4de wedstrijd wel winnend afsluiten.

Tim Nottleman werd ook 2de door zijn  1ste 2 wedstrijden met houdgrepen te winnen. Zijn 3de partij werd een stuk zwaarder maar door 2 wazari’s te scoren behaalde de kruisfinales. In de kruisfinale scoorde hij vrij snel een ippon. In de finale kreeg hij een hele sterke tegenstander die helaas net iets te sterk voor hem was.

Igo Geertvliet,  1 van de oudste van deze dag, werd 3de in een zeer zware poule zijn  1ste wedstrijd won hij vrij gemakkelijk met een o soto gari. Vervolgens kreeg hij bij zijn 2de wedstrijd een sankaku aangezet met een houdgreep (wat geen houdgreep was) en verloor hij. Na lang wachten kon hij voor zijn 3de partij maar er werd helaas niet gescoord. Tijdens de golden score maakt hij vlak voor tijd tobe nage die gewaardeerd werd met een yuko waarrdoor won hij . Meteen na deze  wedstrijd moest hij weer een partij spelen, gelukkig kreeg hij nog 4 minuten rust maar dat was veel te weinig naar zo’n zware pot. Helaas verloor hij deze met een yuko .

Al met al Leuke judo dag met heel veel variatie. Het was goed te zien dat er veel toegepast werd vanuit de wedstrijd trainingen.

De overige judoka’s hebben zeker heel erg hun best gedaan maar vielen helaas net buiten de prijzen

Irene van Drimmelen,  Roan Bais, Tim de Boer, Nick Bruijn,  Jayde Navis,  Roan Slotegraaf , Tahsin Eilers, Romy Straatman, Susan van Drimmelen ,  Kubila Eilers en Sven Wijngaarden, knap gedaan .

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws. Bookmark de permalink.