Jamie Pitstra Afdelingskampioen judo

Jamie Pitstra (9 jaar) is er in geslaagd om bij de A-pupillen afdelingskampioen  te worden in de gewichtsklasse  -34 kg. Deze afdelingskampioenschappen werden georganiseerd in de dojo van De Uitkomst in Anna-Paulowna.

De andere deelnemers van Dun Hong Sterre Dalmeijer, Mees Romkes en Milan Bruul kwamen ondanks enkele winstpartijen niet door de voorronden.

Zijn eerste wedstrijd wist hij heel snel te winnen met een houdgreep na een yugo door een armworp. Tijdens zijn tweede partij wist Pitstra zijn rust te bewaren en voldoende aan te vallen om op beslissing scheidsrechter te winnen.

Zijn derde poulewedstrijd won hij met een prima ippon door een schouderworp. En ook de laatste poulewedstrijd won hij weer met een houdgreep.

Vlak daarna mocht hij meteen weer nu in de halve finale. Dit was een lastige partij maar door een groot overwicht won hij deze ook op beslissing scheidsrechter.

De finale stond hij weer tegenover dezelfde tegenstander waar hij in de poule nog net op beslissing van had gewonnen.

Oook nu ging het weer gelijk op maar scoorde hij toch een yugo met tai-otoshi. Zijn tegenstander moest nu komen en moest dat bekopen met een ippon door een morote-seoi-nage tegen door Pitstra.

Jamie Pitstra heeft zich geplaatst voor de finales van de Noord-Hollandse kampioenschappen die op zondag 16 november in Beverwijk worden gehouden.

Voor deze finales hadden zich al eerder geplaatst bij de afdelingskampioenschappen voor B-pupillen (10-11 jarigen) Djemayro Roelofs in de klasse -27 kg en Quinn Hofman in de klasse -55 kg. Ook zij zijn kanshebbers op eremetaal net als Jamie Pitstra die op de vorige editie van deze kampioenschappen de Noord-Hollandse titel wist binnen te halen.

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.