Dun Hong haalt uit met twee Noord Hollandse kampioenen

NHKAfgelopen zondag 16 november werd er in Beverwijk de Noord Hollandse kampioenschappen judo gehouden. Hieraan deden ruim 200 eerder geplaatste deelnemers mee. Vanuit drie afdelingen uit Noord Holland gingen er per klasse 16 judoka’s door.

Vanuit de Helderse budosport vereniging Dun Hong waren er drie judoka’s geplaatst.

Quinn Hofman (11 jaar) was in zijn klasse tot 55 kg onverslaanbaar.  De eerste wedstrijd had hij in 7 seconde met een ippon gewonnen.

De tweede duurde even wat langer maar deze won hij uiteindelijk ook met een vol punt (ippon). Hierna was de finale al en werd hij door twee wazari’s te scoren Noord Hollands kampioen in zijn klasse.

Jamie Pitstra (9 jaar) moest aantreden in zijn klasse tot 34 kg. Ook hij had een zeer goede dag. Hij moest zijn titel van eerder dit jaar verdedigen.

Deze dag mocht hij vier keer op de mat staan. Hij heeft twee wedstrijden met een ippon gewonnen. De andere twee heeft hij door een houdgreep ook weten te winnen waarna hij zich wederom Noord Hollands kampioen mocht noemen.

Nu hopen dat hij volgend jaar wederom zijn titel kan prolongeren.

Jemayro Roelofs (net 10 jaar ) en deed voor het eerst mee met deze kampioenschappen in de -27 Kg klasse. Hij heeft in de eerste wedstrijd goed laten zien wat hij kon en zocht continu de aanval, maar jammer genoeg verloor hij deze partij. De tweede partij ging hij goed van start maar de tegenstander was net te sterk. Door het gehanteerde afvalsysteem moest hij jammer genoeg de wedstrijd verlaten, maar volgend jaar neemt hij revanche.

 

Dit bericht is geplaatst in Judo met de tags , , , . Bookmark de permalink.