Ontwikkeling toernooi Anna Paulowna

Ontwikkeling toernooi Anna Paulowna, zondag 14 december 2014.

In het ochtend blok waren de volgende judoka,s:
Sterre Dalmeijer, Sven Dalmeijer, Charly Schilt, Jayde Smit en Nafissa Shaibou. Riviangelo was helaas ziek geworden.
Ieder werd in een Paultje geplaatst en Charly en Sven zaten bij elkaar in een poule.

Charly: was eerst erg bang en wilde eigenlijk helemaal de zaal niet in. Mee genomen en met hem eerst op de bank bij de mat gezeten als publiek zeg maar. Nadat iedereen ingedeeld was en bij de mat plaats nam hem mee gekregen naar zijn mat.

De eerste partij was binnen 2 seconden afgelopen en de traantjes lopen even over zijn wangen. De andere drie partijen werden ook verloren, maar Charly kreeg er wel steeds meer plezier in.

Resultaat was een gedeelde derde plaats. Wat was de kleine man trots op zijn medaille.

Sven: de eerste partij verloor Sven, maar de drie volgende partijen werd hij steeds zelfverzekerder en won deze alle drie. Lag aan zijn nieuwe pak zei ik meteen. Wel verloor hij bijna de derde partij door even niet op te letten door in een houdgreep te vallen. Gelukkig had de scheids even geduld met het geven van de osakomi, en daardoor won hij toch met een wazari.

Resultaat, een mooie tweede plaats.

Sterre: zat in een wat groter poultje en stond goed op de mat. De eerste twee partijen werden gewonnen, door een maken van een kubi -nage.

De derde partij verloor Sterre op scheidsrechter beslissing. De vierde partij won ze weer met ook weer het maken van een kubi nage . Daarna de kruisfinales, en daar verloor ze de partij met twee yuko,s. Ze lag twee keer 11 seconden in een houd greep.

Puntje van aandacht: het vergeten aan de mouw/ arm te trekken  bij de inzet, en het steeds op 1 of 2 knieën inzetten.  Dat deed ze steeds, gelukkig werd er niet veel gestraft hierop.

Resultaat, een verdiende derde plaats. Hard gewerkt.

Nafissa: begon goed, zette met een eenvoudige voetveeg de tegenstandster op de rug, ippon. De tweede won ze ook op bijna dezelfde manier, tegenstandster in de houdgreep en klaar is Kees. Helaas verloor ze de derde wedstrijd door in een houdgreep te komen. Tegenstandster was ook bijna twee koppen groter dan haar.
De vierde partij op yuko gewonnen.
Hierdoor zat ze in de kruisfinales. Helaas verloor ze de partij met een kubi-nage, ippon.

Resultaat een derde plek.

Jayde:  was de bijna de gehele week ziek geweest, en dat zag je terug op de mat. Ze liet zich makkelijk om de nek pakken en viel zo steeds in een houdgreep.

Ze gaf zelf ook aan dat ze iets te laat naar bed was gegaan, maar ook haar ziek zijn had invloed . Alle vier partijen gingen verloren, maar
De volgende keer gaat ze gewoon weer mee. Dan gaat het beter.

Middag blok,

Sten Veltman: dit waren de eerste wedstrijden voor Sten. Hij had nog niet eerder aan een wedstrijd meegedaan, ook geen vaantjestoernooi.
De eerste wedstrijd was snel afgelopen, hij werd in een ippon-semi- nage genomen en ippon.
De tweede wedstrijd werd ook verloren door een mooie schouderworp.
Derde partij verloren door dezelfde techniek, volgend met een houdgreep.
De vierde partij won hij met een perfecte kubi-nage. Hij was echt snel en hard. Kreeg van andere coach een compliment toen zij hoorde dat dit zijn eerste wedstrijd was.

Resultaat een derde plaats.

Kevin:  stond goed op de mat en had er veel zin in. Helaas voor hem gingen de eerste twee partijen verloren, door een overname.
De derde partij won hij. Maar de vierde  en vijfde partij gingen verloren door een heup en een schouderworp. Kevin vertelde later dat hij er van geleerd heeft en dat hij deze fouten niet meer gaat maken.

Helaas geen prijsje voor hem.

Jemayro: begon even goed, maar na een 20 seconden stond hij te springen op de mat. Viel in een mooie schouderworp , ippon verloren.
Ook de tweede en derde partij gingen verloren, mede doordat hij boos op zich zelf werd en daardoor onrustig op de mat stond.
De vierde partij won hij, op geluk wel maar toch daardoor een derde plaats.
Hij gaf wel aan dat hij opdracht had gekregen om een worp uit geprobeerd, maar ik heb meteen gezegd nadat ik dit te horen kreeg niet meer doen op een wedstrijd. Doen op een vaantjestoernooi , dan kan je iets uitproberen.

Caitlin: had de pech dat ze met vier jongens in een poule zat die allemaal iets groter waren.  Ook Caitlin gaf aan dat ze de dag ervoor te laat naar bed was gegaan (feestje samen met Jayde) en daardoor ook niet helemaal fit was.
Wel stond ze haar mannetje, maar ze werd steeds in een kubi-nage  gepakt en verloor de wedstrijden hierdoor met ippon.  Jammer, maar ze stond er wel.

Een leuke dag zo met de kinderen gehad. Het viel wel op dat alle judoka,s dezelfde fout maakte, bij het inzetten van een worp het niet genoeg aan de arm/mouw trekken van de tegenstander.

Maar in februari gaan ze allemaal weer. Ze blijven nu in de zelfde leeftijdscategorie zitten.

Groetjes coach van deze dag, Aleida

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.