Naomi de Graaff wint in Haarlemmermeer

Naomi de Graaff wint in Haarlemmermeer

Op het sterk bezette International Topjudotoernooi Haarlemmermeer heeft Naomi de Graaff van het Helderse Dun Hong in haar gewichtsklasse -32 kg. de eerste plaats behaald.

Naast Naomi de Graaff zou ook Kayleigh Smit mee doen in de klasse -52 kg. Door ziekte moest ze zich helaas afmelden.

De eerste partij scoorde Naomi een waza-ari met een combinatie heupworp gevolgd door een beenworp. Het tweede halve punt werd gescoord met een binnenwaartse beenorp.

De tweede partij ging iets makkelijker: direct al een waza-ari met een overnametechniek op o-soto-gari. Daar afgemaakt met een snelle linkse tai-otoshi (armworp).

 

Naomi vs Sabine
De derde partij moest ze tegen een Noord-Hollandse concurrente Sabine Hoogland van Rietdijk Sport. Hier scoorde ze halverwege de partij die verder gelijk op ging een waza-ari met een ko-soto-gari (buitenwaartse beenworp).

 

De laatste partij was eigenlijk nog het makkelijkst: na een minuut winst met een kanteltechniek, gevolgd door een houdgreep.

Aan dit toernooi deden ongeveer 650 judoka’s mee uit o.a. 15 landen waaronder de USA en Canada, Israël, Ghana, Servië, Wit-Rusland en verder uit diverse West-Europese landen. 

Uitslag in de klasse -32 kg:
1.             Naomi de Graaff (HABC Dun Hong – NED)
2.             Sabine Hoogland (Ben Rietdijk Sport – NED)
3.             Demi van Dam (judo Ryu Rijkse) – NED

 

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.