Naomi de Graaff zilver in Vlaardingen

Op het Internationale Judo Toernooi Groot Vlaardingen heeft Naomi de Graaff van de budoclub Dun Hong een tweede plaats gehaald. Ze kwam deze keer met haar 32 kg. uit in de klasse -36 kg.
Aan dit jaarlijkse judotoernooi wat bij de JBN staat aangeschreven als meetmoment voor diverse jeugdklassen deden op de acht judomatten judoka’s mee uit België, Duitsland, Frankrijk en er was zelfs een club uit Turkije.

Naomi In actieDe eerste partij ging tegen Kathlijn van der Veer van Jc Nobel uit Schiedam. Deze partij liep zeer voorspoedig met een yugo door een linkse o-goshi en vervolgens twee keer waza-ari door een linkse o-uchi-gari en weer o-goshi.
De tweede ronde ging tegen Anouk Heijne van Jc Nintai uit Raamsdonkveer. Eerst kreeg haar tegenstandster een straf voor inactiviteit.. Toen moest deze aanvallen en wist De Graaff haar over te nemen met een yugo door yoko-otoshi. Ze maakte de partij af door een linkse aanval met een houdgreep er achteraan.

Naomi vs Koolmoes

Naomi de Graaff vs Britt Koolmoes

De halve finale ging tegen Britt Koolmoes van Judo Yushi, een tegenstandster waar Naomi regelmatig tegenover heeft gestaan maar nu vast in de klasse -36 kg. uit komt. Dit opgelopen gewichts- en dus ook krachtsverschil brak de Graaff nu op en moest een waza-ari toestaan d.m.v. een linkse schouderworp.

De finale herkansingen ging weer tegen Anouk Heijne en ook nu weer wist De Graaff weer overtuigend deze partij te winnen met een waza door een linkse tai-otoshi plus nog een yugo door een overname.

Zilver voor Naomi
Zilver voor Naomi

Dus stond ze in de finale weer tegen Britt Koolmoes en nu ook weer ging ze in dezelfde schouderworp en weer met als resultaat een waza-ari.
Deze uitslag leverde haar toch een welverdiende tweede plaats in een gewichtsklasse hoger dan waar ze normaal in uit komt.

Dit bericht is geplaatst in Judo met de tags , , . Bookmark de permalink.