Verslag vierde ronde Westfriese Jeugdjudocompetitie 2012-2013

De vierde ronde van de WFJJC was een thuiswedstrijd voor de judoka’s van Dun Hong. Dat betekende wat later je bed uit, het thuisvoordeel en weer een volledig team voor de selectie van Dun Hong. Het team bestond deze keer uit:
Roan Bais (-27kg), Jamie Pitstra (-30kg), Tim Nottelman en Jayde Navis (-34kg), Romy Straatman (-38kg), Quinn Hoffman (-42kg), Kubilay Eilers (-46kg), Max Ouwens (-50kg), Piet Nauta (-55kg) en Kayleigh Smit (-60kg).

Peptalk De warming up voor het team werd gedaan door Max en na een peptalk door coach André kon worden begonnen aan de eerste wedstrijd. Dit zou meteen een bepalende worden voor de rest van de ochtend.Wilde het team nog meedoen om de prijzen in de competitie, moest deze ronde van tegenstander Sportschool Salomons gewonnen worden.

Roan Bais ging van start met de eerste wedstrijd en kreeg meteen een wazari tegen met o-soto-gari. Hierdoor liet hij zich niet uit het veld slaan en riposteerde met een heupworp die helaas geen punten opleverde. Zijn tegenstander profiteerde hiervan door in het daarna onstaande grondgevecht Roan in een houdgreep te nemen, waar hij niet meer uit kwam.

Jamie Pitstra won zijn partij met een uchi mata, die een wazari opleverde. De rest van de wedstrijd leverde zijn tegenstander nog een yuko op (ko-soto-gari) maar dit mocht niets helpen. Tim verloor zijn wedstrijd, hoewel het in de eerste fase goed gelijk opging. Hij moest veel grondwerk doen en verloor met een houdgreep.

Ook Romy kreeg een houdgreep tegen, wat de tussenstand op 6-2 bracht.  De oudere judoka’s moesten dus serieus aan de bak om de score weer goed te maken. Quinn doet dit uitstekend en scoort ippon met yoko-wakare. Kubilay hoefde wat minder moeite te doen voor zijn punt, hij had geen tegenstander deze pot. De stand stond dus weer gelijk en Max pakt de voorsprong met een mooie pot judo, die hij niet meteen cadeau krijgt. Zijn tegenstander scoort een wazari, waarna Max op de grond meteen overneemt. Helaas lukt het hem net niet een houdgreep aan te zetten. Nadat Max een yuko scoort kan hij meteen doorgaan met een houdgreep. Deze laat hij niet meer los en wint deze spannende wedstrijd uiteindelijk met ippon. Piet heeft ook een sterke tegenstander en verliest uiteindelijk met twee keer een wazari tegen. De stand is wederom gelijk.

Kayleigh heeft nu de kans om de winst naar het thuisteam te laten gaan. Aangemoedigd door de supporters op de tribune gaat ze goed van start. Toch krijgt ze vrij snel een yuko tegen, die ze meteen weer gelijk maakt. Op driekwart van de partij weet ze een harde o-soto-gari te maken en de winst op haar naam te schrijven.

Eindstand: Dun Hong 10 matchpunten 47 judopunten, Sportschool Salomons 8 matchpunten 40 judopunten

Team 1Na dit succes stond nog een zware pot op het programma, die tegen Judo Academie Amsterdam. Roan gaat weer van start en laat zien dat hij groeit tijdens deze ronde. De tegenstander maakt twee keer een fout en geeft hiermee een yuko weg. Hij scoort er echter ook één, waardoor de stand aan het einde gelijk staat. Dankzij veel aanvallend werk van Roan gaat de scheidsrechtersbeslissing naar Roan. Jamie krijgt een tani-otoshi om zijn oren en verliest zijn pot met ippon. Tim ondergaat hetzelfde lot en krijgt een worp om zijn oren die er een beetje op lijkt: yoko gake.

Romy is de volgende die ippon tegen krijgt, zij mag hem incasseren met o-uchi-gari. Quinn doorbreekt deze rij door de partij te winnen. Dat hij het niet helemaal cadeau kreeg liet het scorebord zien: twee keer een shido van de tegenstander leverde Quinn een yuko op, genoeg voor de winst.

Kubilay judoot een zeer goede pot. Helaas krijgt hij een verwurging om zijn oren (technisch gezien zijn nek) en moet afkloppen. Max wint zijn pot daarentegen met twee keer wazari en Piet wint eveneens met een fysiek zware partij waarin hij twee keer een houdgreep aanzet. Hij wint uiteindelijk met ippon, wat de stand weer gelijk bracht en de beslissing van de wedstrijd weer bij de laatste partij legde.

Kayleigh moest tegen een sterke, voor haar niet onbekende tegenstander die ze uitstekend partij geeft. Ze creëert kansen en judoot de pot uit, maar krijgt helaas toch een yuko tegen uit ippon seoi nage.
Einduitslag: Judo Academie Amsterdam: 10 matchpunten, 40 judopunten. Dun Hong: 8 matchpunten, 26 judopunten.

VS UitkomstDe laatste partij was tegen regiogenoot De Uitkomst uit Anna Paulowna. Roan scoort een fijne ippon, net als Jamie. Ook Jayde scoort ippon omdat ze haar tegenstander goed doorstuurt. Romy heeft een spannende partij met kansen en punten over en weer. Zowel zij als haar tegenstander scoren wazari en Romy komt in een houdgreep. Hier weet ze op hele knappe wijze uit te komen maar moet wel een yuko tegen incasseren. Deze stand blijft het tot het einde van de wedstrijd. Wetende dat ze iets moet doen in de laatste seconden neemt ze iets teveel risico en haar tegenstander schrijft de winst op haar naam. Quinn verliest eveneens, met wazari.

Jamie scoort
Hierna wordt er vier keer op een rij gewonnen. Kubilay met een wazari uit o-uchi-gari, Max met een fijne yoko-gake, Piet met een verwurging en Kayleigh net als Kubilay met o-uchi-gari.

De einduitslag: Dun Hong 14 matchpunten, 65 judopunten. De Uitkomst 4 matchpunten 15 judopunten.

Een goede ronde voor de judoka’s van Dun Hong in een spannende competitie. Competitieleider Top Judo Amsterdam staat stevig bovenaan en is niet meer in gevaar is om deze positie te verliezen. Toch kan daaronder nog van alles gebeuren met een nummer twee tot en met vijf die vlak bij elkaar liggen. De beslissing zal vallen in de slotronde in Beverwijk op 3 maart!

Uitslagen en stand:
11-2-2013 11-57-01 Stand

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws, WFJJC met de tags , , , . Bookmark de permalink.