Vijf meiden Dun Hong in de prijzen

Zondag 10 februari 2013 hebben de van Dun Hong deelnemende vijf meiden zich alle vijf in de prijzen weten te vechten. Dit gebeurde op het jaarlijkse Meidentoernooi van de JC Hikari in Zaandam wat in hun Dojo werd georganiseerd. Eén keer eerste, drie keer tweede en een derde plaats zorgden voor dit succes.

Dit toernooi kent een hele lange geschiedenis en gaat terug tot de tachtiger jaren van de vorige eeuw. Heel wat huidige toppers bij de dames hebben hier in de beschermde omgeving van een verenigingsdojo hun eerste stappen gedaan in het wedstrijdjudo.

Dat dit toernooi een goede naam heeft bleek wel uit de meer dan honderd inschrijvingen waarvan er zelfs uit Gelderland en Zuid-Holland aanwezig waren.

Veel judoka’s gebruikten dit toernooi ook als opwarmronde voor de komende districtskampioenschappen dames -15 komend weekend en die van -18 volgende maand.

Natascha 1e plaats

 

 

De beste prestatie leverde verrassenderwijs Natascha Louwe met een eerste plaats in haar poule met drie gewonnen en één verloren partij. Door meer judopunten te scoren werd ze toch duidelijk eerste in haar poule.

 

 

 

Een tweede plaats behaalde in dezelfde leeftijdsgroep van 10-11 jarigen Romy Straatman, ook met drie gewonnen en één verloren partij. En derde werd Jayde Navis in haar poule.

DSC00959DSC00991

Opvallend detail was dat alle drie pas drie jaar aan judo doen en door het Schooljudo wat door 2Basics Sport en Marketing de afgelopen jaren is aangeboden aan de diverse Helderse basisscholen scholen zich bij Dun Hong voor het judo hebben opgegeven en zich nu al regelmatig in de prijzen weten te judoën….

Bij de dames -15 jaar werden Naomi de Graaff in de klasse -32 kg en Kayleigh Smit -57 beiden tweede in haar klasse. Naomi verloor de laatste partij op beslissing scheidsrechters: 2-1.

Kayleigh Smit verloor alleen van een uit de zwaarder klasse -63 kg. komende judoka. Deze twee klassen waren samengevoegd.

SONY DSC

Zondag 24 februari 2013 gaan Naomi de Graaff en Kayleigh Smit mee doen aan de districtskampioenschappen -15 voor jongens en meiden die in de sporthal Beverwijk worden gehouden. De beste vier plaatsen zich dan voor de Nederlandse kampioenschappen die in het Indoor Sportcentrum Eindhoven worden gehouden.

Nog opgemerkt kan worden dat er nog steeds plaats is op de judotrainingen bij Dun Hong in deze leeftijdsgroep van 10 – 15 jaar. Vooral oud-judoka’s zijn van harte welkom op deze trainingen.

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , , , , . Bookmark de permalink.