Twee finalisten NK judo

Bij de districtskampioenschappen voor jongens en meisjes -15 jaar die afgelopen zondag 24 februari 2013 in de sporthal De Walvis in Beverwijk door het district Noord-Holland werden georganiseerd, hebben de judoka’s van Dun Hong twee deelnamebewijzen behaald voor het komende NK onder 15 jaar wat op 9 maart in Eindhoven door de JBN wordt georganiseerd.

Naomi de Graaf (12) had het eenvoudig. Ze had van de nationale WOC bericht gekregen dat ze rechtstreeks geplaatst was voor haar NK. Ze komt namelijk in dezelfde leeftijdgroep én gewichtsklasse uit als vorig jaar en omdat ze in 2012 Nederlands kampioen was mag ze op 9 maart haar titel in de gewichtsklasse -32 kg. verdedigen.

Kayleigh Smit (13) had het in haar poule -57 kg niet zwaar. Ze had maar één opponent waar ze een “best of three” tegen moest draaien. De andere inschrijvingen waren door ziekte of gewichtsproblemen niet aanwezig.
De eerste ontmoeting leverde haar tegenstandster al snel een shido op wegens negatief judo. Vervolgens scoorde ze een waza-ari met o-uchi gari en daarna weer een yuko gevolgd door een waza-ari.

SONY DSC

Ook in de tweede ontmoeting was ze veel sterker en maakte de partij snel af met weer twee waza-ari’s (halve punten). Hiermee mocht ze zich Noord-Hollands kampioen noemen in deze klasse.

 

SONY DSC


Beide meisjes zullen ook worden uitgenodigd om deel te nemen aan de Talententrainingen van West-Nederland voor -15 en -18 jaar die iedere week in Haarlem door de JBN worden georganiseerd.

 

 

 

Naast deze wedstrijden werden er ook enkele scheidsrechters naar voren geroepen bij de opening van het kampioenschap. Rens Dekker werd gehuldigd voor al weer zeventien jaar scheidsrechter zijn in dit district en ontvang daarvoor een bondsspeld van de districtsscheidsrechterscommissie. Ook de hier woonachtige Mark van Velzen en de hier ook bekende oud-lesgever van Dun Hong Thijs van Bussel ontvingen een DSG-speld van het District Noord-Holland.

Dun Hong staat nog steeds open voor oud-judoka’s die de wedstrijdgroepen kunnen en willen versterken, zowel als trainingspartner als actief judoka.

Iedereen die er interesse voor heeft, kan zich op de dinsdagavond bij de Maarten Post-Dojo aan de Pasteurstraat melden. De jeugd begint om 17.30 uur en de ouderen om 19.00 uur.

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.