Verslag slotronde Westfriese jeugdjudocompetitie 2012-2013

De slotronde van de jeugdcompetitie wordt traditioneel in de sporthal Beverwijk gehouden. Het team ging daarom op tijd weg, zodat er op tijd gewogen kon worden. Het team van Dun Hong bestond uit Roan Bais (-27kg) Jamie Pitstra (-30kg) Tim Nottelman (-34kg) Romy Straatman en Jayde Navis (-38kg) Bjørn Emmaneel (-42kg) Ference Versteegh (-46kg) Kubilay Eilers (-50kg) Piet Nauta (-55kg) Max Ouwens (-55kg en -60kg) en Kayleigh Smit (-60kg).

Team WFJJC 1213

Er kon nog van alles gebeuren in de slotronde: Hoewel de nummer één al bekend was, competitieleider Topjudo Amsterdam, lagen de nummers twee tot en met 5 zeer dicht bij elkaar. Dun Hong en Judoacademie Amsterdam deelden zelfs een gelijk aantal competitie- en wedstrijdpunten, het verschil lag hem in een paar matchpunten. Dun Hong had niet de lichtste loting voor de slotronde: er moest uitgekomen worden tegen de nummer 1 (Topjudo Amsterdam), de nummer 2 (Salomons) en 5 (Yamaguchi)

De eerste wedstrijd tegen Topjudo Amsterdam was een harde. Roan raakte vrij snel in een houdgreep en verloor zijn wedstrijd. Jamie trok de aandacht van het publiek met een snoeiharde uchi-mata waarmee hij ippon scoorde. Tim zijn wedstrijd was een lastige waar een paar shido’s vielen. Hij won hem met yuko. Romy kreeg een tani-otoshi om haar oren en verloor hierdoor. Ook Bjørn, Ference en Kubilay moesten de mat voortijdig af. Max bracht een halt aan deze reeks door twee keer wazari te scoren (onder andere met een harde o-soto). Kayleigh verloor haar partij helaas, hoewel ze haar tegenstander een paar keer hard naar de grond bracht, werden hiervoor geen punten toegekend door de scheidsrechter. De eindstand was:

Dun Hong: 6 matchpunten 25 judopunten. Topjudo Amsterdam: 12 matchpunten 60 judopunten.

De tweede ronde tegen Yamaguchi begon erg sterk. Roan scoorde een mooie wazari en wist de rest van de partij deze score te houden. Jamie moest ook tot het einde door en omdat beide judoka’s in deze pot een yuko scoorden moest er een winnaar worden aangewezen. De scheidsrechter koos voor Jamie. Tim kreeg een shido tegen, maar wist met een mooie offerworp deze tegenslag om te zetten in een overwinning. Jayde kreeg een wazari tegen en raakte in een houdgreep waardoor ze haar partij verloor. Bjørn verloor zijn pot, maar de volgende twee potten werden op naam van Dun Hong geschreven wegens gebrek aan tegenstand. Ference en Kubilay konden hun krachten dus nog even sparen. Piet liet er ook geen gras over groeien en schreef de snelste overwinning van de dag op zijn naam met een harde tani-otoshi variatie die hem ippon opleverde. Kayleigh werd overgenomen toen ze de uchi mata inzette. Hierdoor verloor ze niet alleen de wedstrijd maar blesseerde ze ook nog eens lelijk haar enkel. We hopen dat ze hier snel weer bovenop komt.

De eindstand tegen Yamaguchi was:

Dun Hong: 12 matchpunten 48 judopunten, Yamaguchi 6 matchpunten 30 judopunten.

De laatste pot was tegen Salomons, de nummer twee. Roan gaat van start maar valt bij de eerste actie hard op zijn hoofd. Hoewel dit niet fijn voor hem was, besluit hij toch heel stoer de wedstrijd uit te judoën. Helaas komt hij in een houdgreep en moeten de punten naar de tegenstander. Jamie probeert er bij zijn tegenstander door te komen en maakt een aantal acties, helaas levert dit geen punten op. Hij krijgt in de slotfase een o-uchi tegen en verliest de wedstrijd.

Tim weet zijn tegenstander goed door te sturen en daarmee wazari te scoren. Hij geeft verder geen punten weg en wint hiermee de wedstrijd. Romy, Bjørn, Ference en Kubilay weten helaas niet te winnen, maar Piet maakt een hoop goed met een hele mooie worp die het midden houdt tussen een de-ashi barai en een yoko gake. Hij wint de wedstrijd. Max wint ook, met twee keer wazari.

Eindstand: Dun Hong 6 matchpunten 27 judopunten, Salomons 12 matchpunten 60 judopunten.

Na afloop bleek Judoacademie een zeer goede eindronde te hebben gespeeld en maar liefst alle drie de potten te hebben gewonnen. Hierdoor stegen zij twee plekken naar de tweede plaats en werd Dun Hong uiteindelijk 4e in de competitie. Geen slechte plek voor een team met een aantal nieuwkomers in een zware klasse. Naar mate de competitie vorderde groeide het team en werd er steeds beter gejudood.

We moesten deze ronde afscheid nemen van de judoka’s Max en Piet die door hun leeftijd volgend jaar niet meer mogen meedoen. We zien deze judoka’s ongetwijfeld nog terug in het seniorenteam!

Uitslagen Beverwijk

De eindstand

Eindstand 2013

Dit bericht is geplaatst in Judo, Nieuws, Teams, WFJJC met de tags , , , . Bookmark de permalink.